Legg Mason: lange termijn positief

Amerikaanse aandelen blijven het ondanks de recente volatiliteit op de lange termijn goed doen, stelt Legg Mason.

Amerikaanse aandelen blijven het ondanks de recente volatiliteit op de lange termijn goed doen. Dat stelt Legg Mason Capital Management in een nieuwsbericht.

De economische cijfers waren in maart positief dan wel stabiel. Legg Mason voorziet echter dat er dit jaar net als in 2010 en 2011 nog wel slecht nieuws zal volgen, waardoor de groei wordt bedreigd. April begon al met zwakke werkgelegenheidscijfers.

Volgen nu ook nog een verdere verhoging van de olieprijs, meer schuldproblemen voor de VS, een verdere verzwakking in de eurozone, een harde landing in China, onvoorspelbare verkiezingsuitslagen in de VS of elders, or een onvoorziene gebeurtenis, dan is de kans groot dat 2012 een herhaling wordt van 2010 en 2011.

De onvermijdelijke correctie zit er aan te komen. Beleggers profiteerden van flinke winsten in de S&P 500 tussen oktober en maart, maar Legg Mason wijst erop dat de correlatie met de S&P 500 in dezelfde periode daalde van 0,85 naar 0,47.

Strategie
Onderzoek wijst uit dat dat flinke winsten betekent, precies zoals ook het geval is. Maar, ook het tegenovergestelde is waar. Perioden van lage correlatie worden gevolgd door lage opbrengsten.

Beleggers moeten zich richten op de beste lange termijnstrategie. Het lijkt er gelukkig op dat de markten al een aantal van de risico’s hebben ingecalculeerd, wat de toekomst wat minder risicovol maakt. De risicopremie in de VS ligt op 6,19%, en is niet veel veranderd sinds het hoogtepunt in oktober, ondanks de recente rally.

Volgens Legg Mason zijn de waarderingen momenteel erg aantrekkelijk voor de lange termijn. Daarnaast zijn aandelen aantrekkelijk ten opzichte van schatkistpapier en risicovollere obligaties. De outlook voor de komende drie tot vijf jaar blijft daarom ondanks dat de komende tijd voorzichtigheid geboden is, onveranderd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus