Must Read: Nieuwe crisis!

DNB vreest nieuwe crisis, Scheringa start procedure tegen DNB, Ierland stelt verwachtingen bij, situatie Griekenland uitzichtloos en het Europese intergebruik gespecificeerd.

DNB vreest nieuwe crisis, Scheringa start procedure tegen DNB, Ierland stelt groeiverwachtingen bij, situatie Griekenland uitzichtloos, IMF wil andere aanpak Griekenland, extra controle voor de pensioensector en het Europese intergebruik gespecificeerd.

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 161,42. Alle cijfers staan op groen in de IEX Fonds 40 overzichten. Het YTD-rendement is nu +6,23%.

DNB vreest nieuwe crisis
De Nederlandsche Bank is van mening dat de financiële sector een nieuwe crisis wacht. De vastgoedsector lijkt voor grote problemen te gaan zorgen aldus Jan Sijbrand, directeur toezicht bij DNB. 

Scheringa start procedure tegen DNB
Nogmaals De Nederlandsche Bank in deze MustRead. Oud-DSB baas Dirk Scheringa wil namelijk een procedure beginnen tegen DNB wegens het bewust failliet laten gaan van zijn bank. Scheringa zal via een civiele procedure op zoek gaan naar eerherstel en een eventuele schadevergoeding. Meer via FD.

Ierland stelt groeiverwachtingen bij
De centrale bank van Ierland maakt bekend dat het zijn groeiverwachtingen naar beneden moet bijstellen. De centrale bank doet dit omdat het twijfelt aan de sterkte van het herstel van Ierland. Reden voor de twijfels is de groeiende Europese schuldencrisis en de teruglopende export van Ierland.

Situatie Griekenland uitzichtloos
Een nieuw reddingsplan moet Griekenland er weer bovenop helpen. De situatie waar het land zich in bevindt is uitzichtloos. Te veel schulden, te weinig groei en een te groot begrotingstekort maken de Griekse situatie er niet makkelijker op.

Doodstraf voor speculatie
Dus u ziet wel kansen met een shortpositie in de Iraanse rial? Mogen we u adviseren daar een beetje mee uit te kijken? Steeds meer Iraniërs preferen de duivelse dollar of goud boven de rial als betaalmiddel. Iran overweegt nu de doodstraf in te voeren tegen valutaspeculatie.

Hulp Griekenland moet anders
Poul Thomsen van het Internationaal Monetair Fonds is van mening dat Griekenland niet gebaat is bij het snelle terugdringen van begrotingstekorten maar dat er meer vaart moet worden gemaakt met de structurele hervorming van de economie.

Extra controle pensioensector
De komende jaren zullen controlerende instanties meer gaan letten op witwassen en vastgoedfraude in de pensioensector. In 2011 is het National Threat Assessment Witwassen ingevoerd, in 2012 zal dit een vervolg krijgen. Meer via Eufin.

Internetgebruik Europa
Opmerkelijke grafiek van IEX-columnist Lukas Daalder (& Zerohedge). Een weergave van het internetgebruik in Europa. Opvallend is dat landen als Griekenland, Portugal, Cyprus en Italië bovenaan staan als het gaat om niet-gebruikers.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie