Must Read: Obama boos op China

Meningsverschil Sarkozy-Merkel, Moody's waardeert af, regeringsleiders onder druk, De Jager speculeert over afschaffing hypotheekrenteaftrek, vastgoedbeleggen aantrekkelijker, Obama boos op China en grondstofprijzen gedaald.

Meningsverschil Sarkozy en Merkel, Moody's waardeert af, beleggers zetten regeringsleiders onder druk, De Jager speculeert over de afschaffing van hypotheekrenteaftrek, vastgoedbeleggen lijkt aantrekkelijker, Obama laakt China en grondstofprijzen zijn gedaald.

IEX Fonds 40
Enkel rode cijfers voor IEX Fonds 40. De fondsenindex staat op 140,36. Een positief verschil met betrekking tot gisteren, maar nog steeds donkerrood voor dit jaar met -14,22%.

Meningsverschil Sarkozy-Merkel
De Franse president Sarkozy en de Duitse bondskanselier Andrea Merkel lijken niet meer dezelfde mening toegedaan met betrekking tot een faillissement van Griekenland. Waar Duitsland rekening houdt met een faillissement van het Zuid-Europese land, wil Frankrijk daar (nog) niets van weten. Meer via Bloomberg.

Moody's waardeert af
Kredietbeoordelaar Moody's heeft twaalf Britse banken afgewaardeerd. Moody's doet dit omdat deze banken Britse staatssteun ontvangen. Onder de twaalf banken bevinden zich onder andere Royal Bank of Scotland en Lloyd TBS.

Regeringsleiders onder druk
Investeerders voeren de druk op bij Europese regeringsleiders met betrekking tot een reddingsplan voor banken. Investeerders willen dat er een oplossing komt voordat de G-20 bijeenkomst in november plaatsvindt.

Afschaffing hypotheekrenteaftrek?
Wederom steekt het gerucht de kop op dat de hypotheekrenteaftrek mogelijk zal worden afgeschaft. Minister van Financiën Jan-Kees de Jager liet gisteren weten dat er niet zal worden gesleuteld aan de aftrek maar speculeerde wel over een mogelijke afschaffing.

Vastgoedbeleggen aantrekkelijker
Beleggen in vastgoed lijkt weer aan populariteit te winnen. De vastgoedmarkt lijkt in staat om betere rendementen te realiseren dan de aandelen- en obligatiemarkt. Vooral investeren in vastgoed in de zwakke eurolanden lijkt winstgevend. Meer via FD.

Obama laakt China
Ondanks dat het in de Verenigde Staten ook geen "koek en ei" is, is de Amerikaanse president Obama erg kritisch op andere landen. Obama laakt China omdat zij de waarde van de yuan manipuleert wat nadelig is voor de VS. Ook verzoekt de president om een strenge aanpak van de Europese schuldencrisis.

Grondstoffen dalen
Onderstaand de prijsontwikkeling van verschillende grondstoffen in de afgelopen maanden. Vooral goud en zilver laten een harde, snelle daling zien. Via IEX-collega Lukas Daalder

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen