Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken.

Arend Jan is van alle markten thuis en blogt (over) alles wat los en vast zit. Gebeurt er iets? Dan heeft Arend Jan dat als eerste en als hij het niet als eerste heeft, is het niet gebeurd :-) Als senior content manager is hij ook onzichtbaar aan het werk achter de IEX-schermen.

Big Tech bonanza!

Voor eerst ooit en wilde koersen: Alphabet (+8,7%), Amazon (-1,0%), Apple (-3,5%) en Facebook (+1,1%) hebben tegelijkertijd Q3's.

Dikke rally op Wall Street, AEX future sluit +1,0% en de dollar is sterk.

Dames en heren, voor het eerst ooit cijferen ze tegelijkertijd: de zwaar onder politieke en juridische druk staande Amerikaanse supertechnologiefondsen. Big Tech dus, ofwel Alphabet, Facebook, Amazon en Apple. Ik doe mijn best alle cijfers zo snel mogelijk in dit blog te krijgen, te duiden en koersreacties te geven.

Hier staat alles in volgorde van officiële opkomst (21:00 uur, 21:05, 21:10 en 21:30), ofwel de plaatjes gaan het vanzelf doen. Succes, ik hoop voor u dat u aan de goede kant zit. Geniet hier ook gewoon van, want zo vaak maken we het niet mee dat er biljoenen aan market cap tegelijk met cijfers komt. In zo'n markt.

Alphabet is veel beter dan verwacht - er was echt nervositeit over deze cijfers - maar het fonds maakt het toch weer waar. Dankzij de lockdown wordt er extra veel gezocht op internet en beleeft YouTube gouden tijden. Simpel eigenlijk. Koers +6,7% nu.


Facebook is ook beter dan verwacht en dat met die advertentieboycot. Tja, wat willen jullie nou, Unilever en de rest, zeggen deze cijfers. Ik weet nog niet waarom de koers nu lager staat: -1,8%.

Oh, het is zeker niet genoeg...?


Amazon... u ziet. Het went blijkbaar dat het bedrijf de verwachtingen verpulvert, want de koers is nu -1,2%.  Ik heb ook hier nog geen vinger achter. Het bedrijf staat nu al voor dit jaar op een recordwinst en dan moeten de feestdagen nog komen.


Apple ten slotte doet -5%, want het durft geen outlook voor Q4 aan. Tja, aan de cijfers ligt het niet. Het bedrijf heeft ruim - koekoek - $191 miljard in kas en een deel komt vast wel weer naar de aandeelhouders toe.  


En dat levert dan dit beeld op. Ik post dit om 21:45 uur en vind het nu mooi geweest. Conclusie: allemaal goede cijfers, maar de lat ligt enorm hoog, de koersen waren al hard gestegen vandaag en dan moet blijkbaar alles, maar dan ook alles kloppen.

En hier nog even voor wie er maar geen genoeg van kan krijgen, want er waren nog veel meer aandelen met cijfers After Hours


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

    China; opnieuw lieveling van beleggers?