"Modbreak Henk" is één van onze forummoderatoren, die dagelijks streng, rechtvaardig en onvermoeibaar het IEX-forum in het gareel houden. In columnvorm zal hij regelmatig verslag doen van de trending topics onder beleggers, en de interessantste discussies op het forum.

Moneymaker sprak TomTom

De afdeling Investor Relations van TomTom praat weer met onze Moneymaker...

De alom bekende IEX-bezoeker Moneymaker heeft weer een gesprek gehad met de PR-afdeling van TomTom. De eerste keer dat deze doorzetter dat voor elkaar kreeg werd een summary van dat gesprek alhier op IEX gepubliceerd. Die dag stond TomTom op een bepaald moment 10% hoger.

Toeval? We zullen het zien.

Hieronder vindt u vrijwel letterlijk de info die Moneymaker heeft gedestilleerd uit zijn gesprek met mevrouw Bisera Grubesic van de afdeling Investor Relations van TomTom. Let wel: ik en mijn duidt dus op Moneymaker.

Enige onafhankelijke kaartenmaker

 • TomTom is nu nog de enige onafhankelijke kaartenmaker in de wereld. Nog dit jaar willen ze het nieuwe kaartenplatform invoeren en het oude eruit doen. Een echte game changer voor real time maps.

 • TomTom heeft meerjarige contracten met Apple.

 • Wat betreft het belang dat John de Mol heeft genomen wilde mevrouw Grubesic niets kwijt en werd ik verwezen naar John de Mol zelf voor zijn redenen en bedoelingen.

 • Telematics in de verkoop vroeg ik en zo ja wat te doen met de opbrengst? Antwoord: Telematics heeft een zeer sterke positie en doet het bijzonder goed qua groei. TomTom wil uitbreiden en zoeken naar mooie prooien in Europa. Mijn suggestie om het af te splitsen van TomTom zelf en apart naar de beurs te brengen is genoteerd. (Ik maakt eruit op dat ze daar mee bezig zijn.)


TomTom wil groeien

 • De cashpositie is goed maar wordt niet gebruikt voor inkoop van aandelen of dividend. TomTom wil met het geld investeren en dat investeren is heel belangrijk voor TomTom want ze willen groeien.

 • Mijn vraag of Audi, dat onderdeel is van de kopers van Here en weer valt onder Volkswagen, geen problemen voor de samenwerking met VW geeft? Antwoord: shorttime zeker niet longtime geen echt antwoord.

 • Ik vroeg erop door omdat ik het gevoel had dat ze niet helemaal open kon zijn maar ik vermoed dat er toch met VW zaken op komst zijn.

 • Ik vroeg waarom er nog steeds geen reactie van TomTom is naar aanleiding van de verkoop Here. TomTom vind dit op dit moment niet nodig. Ik zei dat de aandeelhouders dat wel erg op prijs zouden stellen en graag willen zien hoe TomTom tegenover deze gebeurtenis staat en wil anticiperen. Ze kon daar niks over zeggen!


Boegbeeld Goddijn

 • Ik benadrukte nog dat een CEO het boegbeeld is van een bedrijf en dat de heer Goddijn wel iets beter zijn bedrijf mocht promoten en in de picture mag zetten zeker als er momentum is. En dat is er na de Here-verkoop. Ik denk en hoop dat ze met mijn suggestie aan de slag gaan en dat we toch nog een CEO-bericht gaan krijgen.

 • Voor wat betreft de omzet en winst voor het tweede halfjaar geen nieuwe feiten. De hogere euro werkt mee in voordeel resultaten.

 • Heb ook aangegeven dat TomTom bij interesse van partijen (Microsoft - autobouwers dat onlangs te lezen was) dit moet melden omdat de aandeelhouders daar recht op hebben. In het verleden hebben we te vaak achteraf pas feiten gehoord. Werd genoteerd.

Moneymaker concludeert: Telematics staat er heel goed bij/voor en groeit hard en wordt volgens mij afgesplitst van de groep. Er speelt iets met VW Binnenkort komt er een bericht van de CEO van TomTom over de verkoop van Here. Hoe gaat TomTom anticiperen?

Er is heel veel vertrouwen binnen de groep.

Ik zeg met nadruk dit is mijn conclusie van het gesprek met mevrouw Bisera Grubesic. Over drie maanden mag ik het gesprek met haar weer aangaan.


"Modbreak Henk" is één van onze forummoderatoren, die dagelijks streng, rechtvaardig en onvermoeibaar het IEX-forum in het gareel houden. In columnvorm zal hij regelmatig verslag doen van de trending topics onder beleggers, en de interessantste discussies op het forum. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.


Lees meer

  Assetallocatie