Dow Jones naar 18.000

De Dow Jones Industrial Average (INDU) is vandaag voor de eerste keer boven de 18.000 punten gekomen.

De Amerikaanse beursindex Dow Jones Industrial Average (INDU) is vandaag voor de eerste keer boven de 18.000 punten gekomen. Beleggers zijn volgens Bloomberg optimistisch over de sneller dan verwachte groei van de Amerikaanse economie en de belofte van de Federal Reserve om geduldig te zijn met een renteverhoging.

Afgelopen juli stond de Dow nog op 17.000 punten. Vooral technologiebedrijven gaan dit jaar als een speer. Intel is meer dan 43% getegen, Microsoft staat 28% hoger. Daarnaast doen consumentenbedrijven als Home Depot, Walt Disney en Nike het ook goed met stijgingen van meer dan 22%. 

De andere belangrijke Amerikaanse index, de S&P 500, sloot ook op een persoonlijk record, namelijk op 2078.54 punten. Daarmee is de breed samengesteelde index ongeveer verdubbeld in de afgelopen vijf jaar.

Recordstanden zijn altijd een recept voor speculaties over bubbelvorming. Onlangs lieten Pam Woo en Eric McLaughlin van BNP Paribas Investment Partners echter weten dat zij verwachten dat de rally op de Amerikaanse aandelenmarkt nog zal blijven aanhouden vanwege stijgende winstcijfers. “Ik denk niet zozeer dat de koers-winstverhouding zal veranderen, maar wel dat de koers [van de S&P 500] evenredig blijft mee stijgen met de winst.”  

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    China; opnieuw lieveling van beleggers?