Record dividend van $288 miljard

Het wereldwijde dividend is in het afgelopen kwartaal gestegen naar een nieuw record van 288,1 miljard dollar.

Het wereldwijde dividend is in het afgelopen kwartaal gestegen naar een nieuw record van 288,1 miljard dollar. Dat blijkt uit de laatste stand van de Henderson Global Dividend Index (HGDI). De Britse vermogensbeheerder Henderson, de maker van de index, verwacht dat het totale dividend in 2014 zal uitkomen op 1,19 biljoen dollar. 

In Nederland was er een onderliggende groei van 4,1%, net onder het Europese gemiddelde. Unilever betaalde in Nederland het hoogste bedrag - 630 miljoen dollar - aan dividend uit.

Amerikaanse bedrijven zijn nog steeds de dividendkampioenen en waren in het derde kwartaal goed voor 87,4 miljard dollar, oftewel een onderliggende geannualiseerde groei van 10,8%. Dividendgroei vindt in bijna iedere sector van het Amerikaanse bedrijfsleven plaats. Vooral de financials doen het op dat gebied erg goed. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus