Tien redenen waarom beer nog wacht

Bill Peattie blijft bullish over Amerikaanse aandelen en geeft daarvoor tien redenen.

De recente daling van de aandelenmarkten en het daaropvolgende herstel verliepen volgens het boekje. Niemand weet zeker of de markt het dieptepunt van dit jaar achter de rug heeft, maar Bill Peattie, fondsbeheerder van de Reasonable Price portefeuille bij Convestor, vermoedt van wel. Hij denkt dat de gemiddelde stijging naar de volgende piek zo’n 17,5% zal bedragen. De beer laat nog op zich wachten, schrijft hij op Yahoo Finance.

Peattie blijft bullish over Amerikaanse aandelen en geeft daarvoor tien redenen.

Winsten
De winsten overtreffen de verwachtingen en de winstgroei komt gemiddeld uit op 7,5% voor de 360 bedrijven uit de S&P500 die hun resultaten hebben gepresenteerd.

Midterm effect
Historisch gezien zijn de zes maanden volgend op de mid-term verkiezingen in de VS de periode waarin aandelen het sterkste presteren tijdens een presidentscyclus.

Amerikaanse economie
De economie zet zijn trage maar gestage groei voort, de groei van het BBP nadert de 3% en komt tussen de 2,5% en 3% uit in 2015.

Sentiment
De optimistische indicatoren voor het sentiment hebben een forse correctie gekregen tijdens de daling van de markt in september en oktober. Toch vielen zij nooit terug tot het niveau van pessimisme.

Vrees voor recessie
Er zijn geen tekenen van een dreigende recessie.

Olie
De daling van de olieprijs zegt voor rugwind voor de consumentenbestedingen, die ruwweg 65% van het Amerikaanse BBP bepalen.

Werkgelegenheid
De trend van de werkloosheidscijfers is dalend.

Japan
Vorige week verraste de Bank of Japan met een vergaande verruiming van het beleid, een stap die de gunstige liquiditeit-omstandigheden bevordert.

Obligaties
Het rendement op obligaties blijft verwaarloosbaar en maakt aandelen aantrekkelijk.

Dow Jones
De Dow Jones Industrial en Transportation indices bereikten nieuwe pieken in de afgelopen week, mensen vatten dit op als een bullish signaal.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus