BNY Mellon koopt Cutwater

BNY Mellon heeft vandaag bekend gemaakt dat het Cutwater Asset Management heeft overgenomen.

BNY Mellon heeft vandaag bekend gemaakt dat het Cutwater Asset Management overneemt. Cutwater is een Amerikaanse vermogensbeheerder gespecialiseerd in obligaties en beheert 23 miljard dollar vermogen. Voorheen was Cutwater een volledige dochter van hypotheekverzekeraar MBIA. 

Na de afronding van de deal zal Cutwater onderdeel worden van BNY Mellon Investment Management en veel samenwerken met Insight Investment. Insight is een van BNY Mellons boutiques. 

BNY Mellon’s strategy is to deliver the most innovative solutions via the most talented investment managers to meet our clients’ objectives. Cutwater brings an impressive performance history, strong intellectual capital and an investment culture consistent with BNY Mellon’s," verklaart Curtis Arledge, CEO van BNY Mellon. 

Er zijn geen financiële details bekend gemaakt over de aqcuisitie, die begin volgend jaar zal worden voltooid.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen