Zes aantrekkelijke opkomende landen

Beleggers moeten meer dan ooit selectief zijn met opkomende markten. Deze zes landen hebben ING IM's voorkeur.

Beleggers moeten meer dan ooit selectief zijn bij beleggingen in opkomende markten. 'Hervormingen' is het sleutelwoord daarbij, aldus Maarten-Jan Bakkum, senior emerging markets strateeg bij ING Investment Management (ING IM). “Het groeiklimaat voor opkomende markten is sinds de jaren 90 niet zo zwak geweest. In deze omstandigheden moeten beleggers landen selecteren waarin hervormingen de vooruitzichten voor de groei verbeteren."

Mexico, India, Thailand, Egypte, Indonesië en Brazilië zijn volgens Bakkum landen die daarom voor een portefeuille in aanmerking komen. “Mexico loopt voorop. Het land heeft in de afgelopen twee jaar een lange lijst hervormingen goedgekeurd die nu worden doorgevoerd. De energiehervormingen zijn de belangrijkste, omdat deze buitenlandse investeringen in de energiesector mogelijk maken. Dit moet leiden tot een sterke groei in obligatiebeleggingen en in elk geval één procentpunt toevoegen aan het Mexicaanse groeipotentieel.”

India, Thailand en Egypte kregen dit jaar nieuwe regeringen. In India behaalde Narendra Modi bij spectaculaire algemene verkiezingen een monsterzege met een structureel hervormingsprogramma. In Thailand en Egypte pleegde het leger een staatsgreep. Bakkum: “Modi had een moeizame start, maar moet het beleggingsklimaat in India sterk kunnen verbeteren. De Thaise en Egyptische junta’s hebben maar weinig tegenstand en richten zich op het terugdringen van de macro-onevenwichtigheden en investeringen in de infrastructuur. De economische groei trekt al aan nu het vertrouwen herstelt.”

In Brazilië moeten beleggers hopen op een omezwaai en een winst van de oppositie bij de verkiezingen deze maand, tenminste als die dan wel zinvolle hervormingen aan de aanbodzijde weet door te drukken. "De verkiezingen liggen nog in het verschiet, maar elke verbetering voor Marina in de peilingen geeft de Braziliaanse beleggingscase meer glans.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie