Goed resultaat voor ING Pensioen

Een kwartaalrendement van meer dan 7%. Met de groeten van Mario Draghi.

Stichting ING Pensioenfonds, dat 22 miljard euro beheert, heeft in het afgelopen kwartaal een beleggingsrendement van 7,2% gehaald. Het resultaat voor het eerste half jaar komt daarmee uit op 14,1%.

De dekkingsgraad van het fonds, gemeten naar de huidige marktwaarde van de beleggingen, steeg met bijna een procent naar 129,5%. Dat schrijft het pensioenfonds op zijn website. Over de eerste zes maanden steeg de marktwaardedekkingsgraad van 125,3% naar 129,5%. 

Behalve op basis van huidige marktwaarde, is er in Nederland ook nog de DNB-dekkingsgraad. Deze wordt berekend op basis van de rentetermijn-structuur. De DNB-dekkingsgraad van ING Pensioenfonds komt uit op 139,3%. Dat betekent volgens de definitie van de centrale bank dat het fonds bijna 40% meer vermogen dan verplichtingen heeft. Een pensioenfonds is, op grond van de Pensioenwet, verplicht een minimale dekkingsgraad van 105% aan te houden. 

ING Pensioenfonds zegt dat het zijn goede resultaten in de eerste zes maanden van dit jaar te danken heeft aan de lagere rente. In juni kondigde Mario Draghi, president van de Europese Centrale bank, een renteverlaging aan. De waarde van staatsobligaties steeg daardoor.

ING Pensioenfonds boekte op zijn portefeuille vastrentende waarden, die bijna drie kwart uitmaakt van de totale beleggingsportefeuille, een rendement van 8,1% in het afgelopen kwartaal. Over het laatste half jaar haalde het fonds zelfs een rendement van 18,2% in deze categorie. Volgens ING Pensioenfonds is dat ruim boven de benchmark

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus