Dalio: vergeet die alpha

Ray Dalio boort elke hoop de grond in. Alpha kunnen we vergeten, beter focussen beleggers op balans in de portefeuille.

Ray Dalio boort elke hoop de grond in voor de gemiddelde belegger. Alpha kunnen ze wel vergeten, citeert The Wall Street Journal. Particuliere beleggers moeten niet denken dat ze de professionals kunnen verslaan.

Ondertussen zullen beleggers moeten leren leven met een Fed die de rente kunstmatig laag houdt en een aandelenmarkt die een jaarlijks rendement van zo’n 4% ophoest. Je kunt je energie volgens de hedgefonds-goeroe maar beter besteden aan meditatie (persoonlijke tip van Dalio) en aan het in balans brengen van je portefeuille.

Die 4% is overigens niet geweldig, maar nog altijd beter dan wat obligaties - of spaargeld - opleveren. Het monetaire beleid van de Fed heeft veel beleggingen naar recordniveaus gedreven; beleggers zijn op zoek naar rendement. Maar in een omgeving met dergelijke lage rendementen wordt het keuzeveld beperkt. Volgens Ray Dalio is het beste wat een belegger kan doen, te zorgen voor een goed gebalanceerde portefeuille.

Dalio ziet het stimuleringspakket van de Fed aan kracht inboeten, omdat de koersen van allerlei asset classes opgedreven worden, maar het goedkope geld nauwelijks doorsijpelt in de rest van de economie. Hij gaf ook nog de tip om de stijgende staatsschuld van Frankrijk in het oog te houden. Overigens is meditatie volgens de goeroe de beste investering.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus