Yellen in voetspoor van Bernanke

Janet Yellen zal als nieuwe president van de Federal Reserve de bakens niet verzetten, verwacht Russ Koesterich.

Janet Yellen zal als nieuwe president van de Federal Reserve de bakens niet verzetten, verwacht Russ Koesterich, topman van BlackRock. Hij denkt dat de eerste topvrouw van de Amerikaanse centrale bank het beleid van haar voorganger Ben Bernanke zal voortzetten. Aan haar de taak om het ultraruime beleid van de bank met voorzichtigheid af te bouwen.

Duif aan het roer
BlackRock houdt nog altijd rekening met een eerste stap in tapering in december van dit jaar. De afbouw zal geleidelijk verlopen en sterk afhankelijk van de gezondheidstoestand van de economie zijn. Yellen wordt gerekend tot het kamp van de duiven binnen de Fed. De verwachting van de vermogensbeheerder is dat zij meer nadruk zal leggen op het mandaat om te zorgen voor optimale werkgelegenheid, zelfs als dit gepaard gaat met tijdelijk hogere inflatie. Koesterich verwacht geen renteverhogingen voor 2015.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus