Nieuws

'Crisis is geschiedenis'

Beleggers zien licht aan het einde van de tunnel. Volgens The Reformed Broker zijn betere tijden op komst.

Beleggers zien licht aan het einde van de tunnel. Volgens The Reformed Broker zijn betere tijden op komst. De wereld wordt gekenmerkt door liquiditeit en een scala aan mogelijkheden.

Gepijnigde Europese beleggers profiteren nu van de malaise die hen de afgelopen tijd teisterde. Dan Loeb (Third Point) verdiende een half miljard dollar door in de herfst Griekse obligaties te kopen en die voor kerst weer te verkopen. Marc Lasry (Avenue Capital) koopt met grote korting leningen van Belgische en Franse banken op, en brengt daarmee liquiditeit in een van de laatste droogtes.

Zowel de aandelenmarkten als bedrijfsobligaties doen het uitstekend. Beleggers zijn niet meer continu bezig met het vermijden van verliezen, maar proberen weer winst te maken. Een psychologische verandering die net zo belangrijk is als elke meetbare indicator, belooft The Reformed Broker.

Geschiedenis
De huizenmarkt loopt voor alle positieve ontwikkelingen uit. De Amerikaanse banken laten weer positieve geluiden horen, en de onderhandelingen over het Amerikaanse begrotingstekort krijgen meer tijd. Het optimisme neemt de overhand, en volgens The Reformed Broker bestaat de crisis straks alleen nog maar in de geschiedenisboeken.

De ontsnapping uit de ‘Fear Factory’ zal niet gemakkelijk zijn. Er zullen verrassende ups en downs voorbij komen, waarbij paniekzaaiers weer van zich zullen laten horen. Er blijft inderdaad risico bestaan. Er zijn veel dingen die goed moeten gaan, en ontsporing is een mogelijkheid. Er blijven onopgeloste problemen, en uiteindelijk zal daarvoor een oplossing moeten komen.

Maar de markt weet daarvan, heeft dat geaccepteerd en besloten dat de zaken waarmee we worden geconfronteerd, te behappen zijn. De volgende crisis is alweer in wording, want zo werken die dingen. De risico’s zijn echter ook de mogelijkheden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie