Nieuws

ETF's Credit Suisse naar BlackRock

BlackRock zou zo'n 200 miljoen euro betalen voor de Europese ETF-activiteiten van Credit Suisse, meldt Reuters.

BlackRock neemt de ETF-divisie van Credit Suisse (met 16 milajrd franc onder beheer) over. De deal zou tegen het eind van het tweede kwartaal rond moeten zijn. Het prijskaartje ligt ergens tussen de 200 en 300 miljoen dollar, zeggen bronnen tegen Reuters. BlackRock versterkt met die zet haar marktleidersschap in Europa.

Voor Credit Suisse is de verkoop een verdere stap in het versterken van de kapitaalbuffer, in lijn met de nieuwe vereisten voor Europese banken die sinds de financiéle crisis zijn ingevoerd. Credit Suisse is met 58 ETF's de vierde speler in de Europese ETF-industrie en had per 30 november 2012 een marktaandeel van 5,5%, volgens ETFGI, een Londens ETF-research firm.

Schaalgrootte wordt van steeds groter belang in de ETF-markt, omdat de marges klein zijn. BlackRock is al marktleider in Europa met een marktaandeel van 41% (132 miljard euro onder beheer in een markt die 318 miljard dollar groot is). Volgens twee bronnen zou BlackRock tussen de 150 en 200 miljoen franc betalen (168 tot 224 miljoen euro) De overname is wellicht niet de laatste. Reuters citeert bronnen in de ETF-industrie die zegt dat alle partijen die niet tot de top-3 in Europa behoren bereid zouden zijn hun activiteiten 'tegen de juiste prijs' van de hand te doen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen