Nieuws

Nu ook ‘Golden Cross’ voor zilver

Zilver heeft net als goud een golden cross bereikt. Dit is veelbelovend voor de verdere prijsontwikkeling.

Zilver heeft net als zijn goudgele tegenhanger een golden cross bereikt. Dit is een technische aanduiding voor een opwaartse kruising van de gemiddelde prijs gerekend over 50 dagen met het gemiddelde over 200 dagen. Een dergelijke ontwikkeling duidt meestal een verdere opmars voor het edelmetaal aan, stelt Goldcore Bullion and Wealth Management Company op Business Insider.

Goud naderde deze week zijn hoogtepunt in elf maanden tijd. Beide edelmetalen beleven gouden tijden als gevolg van onzekerheid rond de dollar, euro en andere valuta. Vooral de geopende sluizen bij de centrale bankiers zorgen voor een vruchtbaar milieu voor het edelmetaal. QE to eternity is een belangrijke drijvende factor voor de opmars van de zilverprijs. Maar ook de fundamentals in vraag en aanbod zijn gunstig. De verwachting is dat de zilverprijs kan oplopen tot boven het vorige record, dit kan al in het laatste kwartaal van dit jaar gebeuren, of begin volgend jaar.

Deutsche Bank verwacht vanwege de stimulerende maatregelen die centrale bankiers nemen, dat de goudprijs kan oplopen tot boven de 2000 dollar per ounce in de eerste jaarhelft van 2013, mede door schaarste in aanbod. Morgan Stanley heeft soortgelijke verwachtingen voor het zilver en denkt zelfs dat zilver beter zal presteren dan het gele edelmetaal.

Zilver doet het volgens de zakenbank al beter dan goud, sinds de geruchten over een QE3 de ronde doen. De risicobereidheid onder beleggers aan het begin van dit jaar heeft zilver op achterstand gezet, maar Morgan Stanley verwacht een comeback van zilver  in de komende kwartalen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie