Nieuws

Speculatie over Chinese maatregelen

Europese aandelen zitten in de lift na speculatie over nieuwe stimuleringsmaatregelen in China, meldt Bloomberg.

Europese aandelen zitten in de lift na speculatie over nieuwe stimuleringsmaatregelen in China. Ook Aziatische aandelen en Amerikaanse index futures stegen, meldt Bloomberg. 

“De markt stijgt door speculatie over een groter stimuleringspakket dat China zal aankondigen na de Nationale dag van de Volksrepubliek China op 1 oktober,” zegt Stephane Ekolo, chief European strategist bij Market Securities in Londen. 

Een rapport liet zien dat de industriële winsten in China voor de vijfde maand op rij daalden, waarop speculanten een nieuwe mogelijkheid zagen tot ingrijpen van de overheid.

Gisteren nog zag de Stoxx Europe 600 Index de grootste daling in twee maanden. Spanje bereidde zich onder protest van de bevolking voor om het budget te presenteren en Charles Plosser, president van de Federal Reserve Bank of Philadelphia, zei dat QE3 wellicht de groei niet zal stimuleren.

Dalingen
Vandaag brengt de VS wellicht een rapport naar buiten waaruit blijkt dat de orders voor duurzame goederen in augustus flink zijn gedaald. Economen voorspellen een daling van 5%, na een stijging van 4,1% in juli. Daarnaast zullen cijfers mogelijk uitwijzen dat bedrijven minder investeren.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone is deze maand waarschijnlijk gedaald tot -25,9, blijkt uit een enquête onder economen door Bloomberg News. Dat is de laagste stand sinds mei 2009.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022