Nieuws

John Paulson wederom flink geraakt

Het lijkt erop dat John Paulson wederom flinke verliezen lijdt. Hij verloor mogelijk $48,9 miljoen op NovaGold.

Het lijkt erop dat John Paulson wederom flinke verliezen lijdt. Volgens Bloomberg verloor de hedgefund-miljardair mogelijk 48,9 miljoen dollar op zijn belang in NovaGold Resources Inc.. Het aandeel kreeg te maken met de grootste daling in drie jaar.

Paulson & Co. heeft een belang van 13% in Novagold. De koers zakte gisteren met 25%, de grootste daling sinds december 2008. Een tegenslag voor Paulson, die juist hard probeert zijn verliezen terug te verdienen.

De daling vond plaats nadat ’s werelds grootste metaalproducent, Barrick Gold Corp. (ABX), zei dat NovaGold’s joint venture Donlin Gold de investeringscriteria niet haalt. CEO Greg Lang zei vandaag in een interview dat hij de plannen voor het belangrijkste project gewoon doorzet.

Geen commentaar
Paulson kocht mijnbouwbedrijven als onderdeel van zijn inzet op de stijgende goudprijzen, maar werd flink geraakt door de dalende koersen in zijn Advantage fondsen en het Goud Fonds. Zijn woordvoerder Armel Leslie weigerde Bloomberg van commentaar te voorzien.

Eind april bezat Paulson & Co. 36 miljoen aandelen in het in Vancouver gevestigde NovaGold. Daarmee is het de op een na grootste aandeelhouder van het bedrijf. Het aandeel daalde vandaag met $1,36; wat voor Paulson een verlies van $48,9 miljoen zou betekenen.

NovaGold sloot gisteren op $4,02, waarmee de verliezen sinds eind april op 38% komen te staan. Paulson’s aandeel in het bedrijf wordt daarmee gewaardeerd op $144,6 miljoen. Eind april was dat nog $232,7 miljoen.

ontvang IEXProfs magazine

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen