Nieuws

Recordrally in bedrijfsobligaties

Megabeleggers als BlackRock verkiezen bedrijfsobligaties boven "ongelooflijke dure" staatsleningen, zo meldt Bloomberg.

Beleggers in vastrentende producten hebben een uitweg gevonden uit de extreem laag renderende obligaties van kredietwaardige landen: bedrijfsleningen. Dat meldt persbureau Bloomberg. "BlackRock, Glenmede en tenminste vier andere bedrijven die gezamenlijk meer dan vier biljoen dollar beheren, steken meer geld in bedrijfsobligaties en dragen daarmee bij aan een recordrally" van deze beleggingscategorie, aldus Bloomberg.

De Bank of America Merrill Lynch Global Broad Market Corporate Index, die 9542 leningen volgt, "ligt op koers om in juli 3,61 % te winnen, de grootste stijging sinds de start in 1997, en 14 % voor het hele jaar inclusief herbelegde rente". Treasuries en Bunds lijken momenteel "ongelooflijk duur", zegt BlackRock-beleggingsstrateeg Ewen Cameron-Watt. Wereldwijd leenden bedrijven dit jaar tot dusver 2,16 biljoen dollar, het één na hoogste bedrag uit de geschiedenis. 

Dat geld gebruiken zij hoofdzakelijk om schulden af te lossen en hun bankrekeningen te spekken. De bedrijven in de S&P 500 houden nu 10 % van hun bezittingen in cash aan, tegen 5,7 % vijf jaar geleden. Met zo'n 3 % zijn de rendementen op de beste bedrijfsobligaties nog nooit zo laag geweest, maar ze zijn nog altijd twee keer zo hoog als de yield op staatsobligaties. BlackRock koopt vooral emerging market-leningen, Glenmede daarnaast ook junk bonds

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

IEXFonds 40