Nieuws

Must read: Cash is zeker niet king

Plus: hoge rente gaat nog pijn doen, de ECB is helemaal klaar, Nederlandse economie krimpt, blockbusters in het kwadraat, en meer.

Hoge kapitaalmarktrente raakt volgend jaar economie én beleggers
Een eindejaarsrally is goed mogelijk, maar Optimix is aanmerkelijk minder optimistisch over 2024. Dat minder positieve sentiment is gebaseerd op de verwachting dat de fors hogere kapitaalmarktrente zijn negatieve effect zal hebben op economieën.

De ECB is helemaal klaar
"De Europese Centrale bank zal de rente in de huidige cyclus niet meer verhogen." Dat zegt obligatiestrateeg Peter Goves van de Amerikaanse vermogensbeheerder MFS. Redenen zijn de zwakke groeidynamiek in de eurozone, dalende inflatieverwachtingen maar ook de communicatie vanuit de ECB.

Update Nederlandse economie
Hoe heeft de Nederlandse economie het gedaan in het derde kwartaal van 2023? Wat waren de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen licht de nieuwste cijfers toe. Ook ABN AMRO wijdt er een analyse aan.

Cash is niet king
Jeffrey Schumacher: "Het rendement op kasgeld is maar in beperkte mate gekoppeld aan economische groei, waardoor het geen solide basis is voor kapitaalsgroei. Rendementen op cash zijn in veel scenario’s dan ook lager dan die in andere beleggingscategorieën." Goed verhaal.

Eerste conclusies huidige cijferseizoen
"De resultaten over het derde kwartaal hadden ons veel te bieden. We zagen scherpe koersbewegingen na onverwachte resultaten." Morningstars Europese marktstrateeg Michael Field trekt een aantal conclusies.

Hoe als belegger te dealen met nieuwsberichten?
Financieel expert Sam Ro heeft een vijfstappenplan in de aanbieding.

De groeiprognoses zijn dus verlaagd

Pas op met superieure rendementclaims van Private Equity-partijen
"The claims of superior risk-adjusted performance by the PE industry are exaggerated. Given their lack of liquidity, opaqueness, and greater use of leverage, it seems logical that investors should demand something like a 3-4% IRR premium. Yet, there is no evidence that the industry overall has been able to deliver that." Goed verhaal van veelschrijver Larry Swedroe.

Alles in obligaties

Hoge inflatie is nooit tijdelijk
"It was a mistake for the Fed to declare inflation transitory when it was rising rapidly; history tells us that, even at a modest 4% rate, it often is not transitory." Interessante studie.

'Batterijmetalen' voor elektrische auto's flink goedkoper geworden
Lithium, kobalt en nikkel, belangrijke grondstoffen voor het maken van batterijen, zijn dit jaar jaar flink goedkoper geworden. Dat is goed nieuws voor wie een elektrische auto wil kopen.

Blockbusters in het kwadraat
Obesitasmedicijnen maken het verschil.
Lees ook: Onderschat vooral de beursimpact van afslankmedicijnen niet.

Het simpele Chinese verhaal

U zoekt innovatieve landen?

Wonderbelegger Buffett is niet veel meer dan een Apple-believer
Berkshire neemt afscheid van General Motors en Johnson & Johnson.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie