Nieuws

Must read: Geen zorgen om Big Tech

Plus: Amerikaanse economie gaat richting recessie, Vietnam neemt rol China over, Nederlandse industrie in de problemen, hoe particuliere beleggers profs kunnen verslaan, en veel meer.

Optimisme over Amerikaanse economie is misplaatst
Buitengewone prestaties van de Amerikaanse economie maken het logisch om Amerikaanse aandelen en de dollar te overwegen tegenover de rest van de wereld. Echter Renco van Schie van Valuedge ziet tal van obstakels opdoemen die het succes van deze strategie kunnen dwarsbomen.

In dit kader

Desondanks lopen Amerikaanse bedrijfswinsten gewoon verder op

Rente van 3% tot 5% is normaal voor de VS
Robert Tipp van PGIM verbaast zich over al die beleggers die paniek voelen bij een Amerikaanse kapitaalmarktrente van 4,5%. Die rentestand is volgens hem niet meer dan normaal en helemaal niet zo slecht voor beleggingen.

Geen zorgen om Big Tech
Column Martine Hafkamp: "Beleggers kunnen Big Tech rustig in hun portefeuille laten zitten, ook al loopt de rente op en wordt er geprobeerd de macht van de concerns te breken."

Vietnam is in opkomst
Van speelgoed, tot iPhones. Het werd lange tijd gemaakt in China. Maar ‘made in China’ lijkt op zijn retour. Een ander productieland is in opkomst, zo bericht RTL Z.
Ook De Volkskrant bericht uitgebreid over het nieuwe Aziatische groeiwonder Vietnam. "In Vietnam wordt rijst ingeruild voor reusachtige fabrieken, iPhones en Vinfast VF9’s."

Risico op vele miljarden aan claims voor NN
NN loopt het risico dat het mogelijk vele miljarden euro's aan claims moet uitbetalen aan woekerpolishouders. Dat is het gevolg van de uitspraak van het Haagse gerechtshof die de weg vrij maakt voor claims. Maar het beroep van de verzekeraar tegen het vonnis kan dat weer veranderen, schrijft Morningstar.

China blijft hongerig naar grondstoffen
"China’s demand for oil and copper is ‘booming,’ says Goldman Sachs. Lees het artikel van CNBC. Zo heeft de rap groeiende Chinese EV-industrie veel koper nodig. Maar omdat Chinese beleggers het allemaal toch niet vertrouwen, kopen ze massaal goud, zo meldt Fidelity International

Bekijk het laatste weekbericht van Corné van Zeijl

Nederlandse industrie zet mes in productie en banen
De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie neemt verder af. De Nevi Inkoopmanagersindex voor de Nederlandse industrie is in september opnieuw gedaald, van 45.9 naar 43.6, de laagste score sinds mei 2020. De situatie is niet zo ernstig als aan het begin van de pandemie, toen toeleveringsketens stil vielen, maar het is duidelijk dat de malaise in de industrie voortduurt. Lees de analyse van ABN AMRO.

Allemaal bubbels in de Chinese economie
Yi Fuxian voor Project Syndicate: "Owing to the one-child policy and the legacies of other less-appreciated Chinese development measures over the years, the stage has long been set for today's property bubble. But even more tragically, much of China’s economic growth over the past decade has been an overdraft on future growth that now may never materialize."

Arme obligatiebeleggers
De situatie in Europa is niet veel beter. Hogere rentes zijn lagere koersen.

Hoe particuliere beleggers simpel de profs kunnen verslaan
"The information age has made it even harder to outperform because there are fewer informational advantages. And the fact that so many retail investors are now choosing to index, means there are fewer suckers at the poker table — it’s pros competing against pros, which makes for a more difficult game." Omdat ETF's meestal actieve fondsen verslaan, is het kopen van een ETF een winnende strategie. Aldus Ben Carlson

Japanse centrale bank gaat tegen de trend in

Een korte geschiedenis van bubbels

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie