Nieuws

Must read: Torenhoge schuld

833 miljoen dollar schuld, zoveel komt er per uur bij de Amerikaanse staatsschuld nu. Plus: nog meer IPO's in de VS, de kredietmarkt lijkt niet op die in 2009 en nieuwe inflatoire krachten spelen op.

Jerome Powell kijkt naar Paul Volcker
De rente hoeft even niet omhoog omdat arbeidsmarkt en economie afkoelen. Jerome Powell van de Fed doet precies wat hij in Jackson Hole al zei, aldus Edin Mujagic. Powell heeft geleerd van Volcker.

Vrouwelijke fondsmanagers zijn schaars, vooral hier
Vrouwen hebben nog altijd weinig kans in de fondsenindustrie, zo blijkt uit het Alpha Female Report 2023. In de acht jaar dat dit onderzoek verschijnt, is het percentage vrouwelijke fondsmanagers gestegen van 10,3% naar 12,1%. Nederland doet het nog slechter.

Somber beeld

In Frankrijk gaat het ook slechter

En we gaan weer omhoog

Heel anders nu
De kredietmarkt lijkt in het geheel niet op die in 2009

Nog meer IPO's
Niet alleen Instacart is naar de beurs gegaan. Klaviyo is ook genoteerd

Daar gaat de inflatie weer
Net als u dacht dat de inflatie naar beneden komt, spelen er weer nieuwe inflatoire krachten op.

Torenhoge schuld

Afronding overname Activision weer dichterbij
Microsoft heeft de zorgen die de Britse Competition and Markets Authority had over de overname van Activision Blizzard weggenomen door de deal aan te passen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen