Nieuws

Must read: Fed blijft hawkish

Plus: Prima uitgangspositie aandelen EM, topdividendaandelen, aandelen kopen is eenvoudiger dan verkopen, pensioenfondsen maken zich zorgen, en meer.

De prima uitgangspositie van aandelen opkomende markten
Mocht de wereldeconomie weer in gunstiger vaarwater terechtkomen, dan zijn aandelen uit de opkomende markten de eerste die herstellen, schrijft Ernest Yeung, portefeuillemanager van het Emerging Markets Discovery Equity Strategy van T. Rowe Price. Dat herstel wordt des te sterker als er zich een nieuwe grondstoffensupercyclus aandient.

Fed blijft hawkish
Geen renteverhoging gisteren, maar Fed gaat zeker niet snel verlagen. Misschien komt er later dit jaar nog een kwartje bij. Of zoals CNBC schrijft: "The Federal Reserve held interest rates steady, while also indicating it still expects one more hike before the end of the year and fewer cuts than previously indicated next year. Along with the rate projections, the Fed also sharply revised up its economic growth expectations for this year, with gross domestic product now expected to rise 2.1% this year."

Chinese wazigheid
Buitenlandse bedrijven tasten in het duister over economische cijfers van China, aldus NOS.

Oh jee, de consument wordt terughoudender
Consumenten gaven na de covid-pandemie een tijdlang veel geld uit als een soort inhaalslag. Maar dat lijkt nu ten einde te komen. Er sluipt terughoudendheid in de bestedingen. Wat betekent dat voor aandelen? Dat zocht Morningstar uit.

Arme smallcaps!

Topdividendaandelen van topanalisten
Wanneer markten aan het schommelen zijn, bieden dividenden demping en regelmaat. Analisten hebben vijf Amerikaanse aantrekkelijke dividendaandelen gevonden

Wel of geen accijnsverhoging benzine
Een Kamermeerderheid wil de geplande accijnsverhoging op benzine en diesel terugdraaien. Maar dat is helemaal geen goed idee, betogen verschillende economen. "Met name de rijken hebben hier iets aan, die rijden het meest. De lagere inkomensgroepen en middeninkomens hebben er minder aan. Je kunt beter andere maatregelen nemen om de koopkracht overeind te houden", zeggen drie economen. RTL Z bericht.

Aandelen kopen is eenvoudiger dan verkopen
"You may have made a bold contrarian bet and lost sleep when you first invested. You may have spent years researching the company and genuinely enjoy following it. Cashing in may not feel good." Interessant verhaal.

CO2-beprijzing gaat pijn doen

Duitse economie worstelt

Vertrouwen in succesvolle en tijdige transitie pensioenstelsel afgenomen
Ruim driekwart van de pensioenfondsen gaat ervan uit dat de administratiekosten in het nieuwe pensioenstelsel gelijk zijn aan of hoger uitvallen dan in het oude stelsel. Daarnaast zijn ze bezorgd over de communicatie rondom het nieuwe stelsel, de zorgplicht en de bijbehorende datakwaliteit. Al met al is het vertrouwen van bestuurders van pensioenfondsen in het tijdig halen van de transitie gedaald; 59% heeft er nog altijd een goed gevoel bij. Dat was een jaar geleden nog 70%. Lees het atikel.

Wat doet u met een gevonden portemonnee?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen