Nieuws

Must read: Iedereen gaat erop vooruit

Plus: Japanse aandelen blijven koopwaardig, 25% hogere olieprijs is geen probleem, obligatiemarkt komt tot rust, beste bankfondsen, en meer.

Japanse aandelen kunnen een stootje hebben
Senior beleggingsstrateeg Peter Vonk van Rabobank ziet geen redenen om de overweging van Japanse aandelen aan te passen. Ook niet als de Japanse yen sterker zou worden en de Japanse rente zou stijgen.

25% hogere olieprijs is geen probleem
Schroders ziet geen probleem in de snel stijgende olieprijs. Het effect op de kerninflatie is gering. De krappe arbeidsmarkt is meer reden tot zorg.
Volgens Jan-Willem Nijkamp kan de olieprijs nog lang hoog blijven. "De voornaamste oorzaak van de structureel stijgende olieprijs lijkt echter vooral gezocht te moeten worden in de groeiende wereldbevolking." En dan is er nog OPEC+ dat er alles aan doet om de olieprijs te stutten.

Prinsjesdag: iedereen gaat erop vooruit
Weinig kabinetsplannen, maar deze Prinsjesdag is op een paar punten toch bijzonder, zo bericht RTL Z. Het goede nieuws: "Volgens de al uitgelekte maatregelen die worden genomen, gaan alle inkomensgroepen er volgend jaar op vooruit. Zo gaan de laagste inkomens er iets meer dan 1 procent op vooruit, net als gepensioneerden. Gezinnen met kinderen hebben volgend jaar een plus van 2,4 procent, de hoogste inkomens een plus van 1,5 procent. Uitkeringsgerechtigden krijgen er 0,7 procent bij."

Nederlandse pensioenzorgen desondanks flink gestegen
Ongeveer de helft van de werkende Nederlanders is momenteel bezorgd dat hun financiële buffer later niet toereikend zal blijken te zijn. Onder zzp’ers en ondernemers zijn de zorgen nog groter, zo blijkt uit een onderzoek van Brand New Day. Belangrijkste reden?

Obligatiemarkt in rustig vaarwater

U wilt beleggen in banken?
Morningstar selecteerde de beste vijf fondsen.

Amerika staakt
"August alone saw some 4.1 million labor hours lost this year, the most for a single month since August 2000." Inmiddels hebben ook de arbeiders van de grote Amerikaanse autofabrikanten het werk neergelegd. CNBC bericht.

Magnificent Seven krijgen concurrentie
InvestorPlace ontdekte zeven Amerikaanse aandelen die mooie rendementen kunnen opleveren.

Koersen en winsten bewegen hand in hand

Spread high yield valt tegen

Balanstotaal van Nederlands grootste banken met 2% gekrompen
Het balanstotaal van de dertien grootste banken van Nederland is met 2% gekrompen. Waar de balans van ING ten opzichte van 2020 nog met 3% toenam naar €968 miljard (waarmee de oranjebank zijn koppositie verder verstevigde), nam de balans van de vier kleinere banken juist af – het balanstotaal van BNG Bank en NWB Bank daalde respectievelijk zelfs met 30% en 32%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie