Nieuws

Must read: Einde prijsdaling woningmarkt in zicht

Plus: risicopremie aandelen op dieptepunt, wel of geen extra renteverhoging ECB, China pakt alsnog problemen aan, forse groei automarkt, en meer.

Risicopremie aandelen op dieptepunt
"Beleggers worden nu te weinig beloond voor het aandelenrisico in grote dure bedrijven, in een tijd dat economische onzekerheid hoog is en centrale banken verkrappen." Mede daarom heeft Renco van Schie van Valuedge aandelen op onderwogen staan en de weging van Amerikaanse staatsobligaties vergroot.

Hopen op terugkeer volatiliteit
Hedgefondsen beleefden een prima 2022. In 2023 is het tot nu toe wat minder, maar volgens Goldman Sachs is het een kwestie van tijd totdat beter tijden aanbreken. Het wachten is op meer volatiliteit.

Einde prijsdaling woningmarkt in zicht

Wat gaat de ECB doen?
Column Martine Hafkamp van Fintessa: "De gevolgen van het monetaire beleid zijn duidelijk merkbaar. De inkoopmanagers over augustus van de industrie en de diensten staan op het laagste punt in drie jaar. Ook blijkt dat de kredietverlening blijft dalen. Daarmee nemen ook de investeringen af. Op basis hiervan zou je kunnen concluderen dat de ECB genoeg gedaan heeft en verdere renteverhogingen niet nodig zijn. Maar met de inflatiecijfers zouden de ECB-beleidsbepalers toch weer kunnen gaan twijfelen. De inflatie blijft immers (te) hoog en is zelfs maand op maand sterker toegenomen dan verwacht."

Effect verkrappend ECB-beleid al duidelijk zichtbaar

Meeste Chinafondsen verslaan hun benchmark niet
De magere performance van Chinese groeiaandelen heeft zijn weerslag op beleggingsfondsen die daarin beleggen, blijkt uit data van Morningstar. De fondsenanalist onderzoekt of er een omslag aanstaande is en of actieve fondsen nog steeds waarde kunnen toevoegen.
Overigens doet de stagnerende economische groei van China meer pijn dan verwacht, zo meldt CNBC

Er is ook positief nieuws uit China

VS loopt tegen schuldenberg aan
Luister naar het nieuwste weekbericht van Corné van Zeijl van Cardano.

Koopkrachtbehoud belangrijker dan strijd tegen klimaatverandering
Helaas gaan de kortetermijnvisie en de langetermijnvisie zelden hand in hand, en al helemaal niet in tijden van crisis. Zo blijkt uit onderzoek van BNP Paribas dat Nederlanders prioriteit geven aan het bestrijden van de koopkrachtcrisis boven het investeren in de energietransitie.

In dit kader
Fossiele subsidies blijken fors hoger dan eerder gedacht.

Meeste Amerikaanse aandelen zijn helemaal niet zo duur

Digitale euro moet ons geldsysteem redden
Wereldwijd werken centrale banken aan de invoering van een digitale munt, ook in de Europese Unie. Maar is dat wel een goed idee? RTL Z bericht.

Omzet auto- en motorbranche met een derde toegenomen
De auto- en motorbranche behaalde in het tweede kwartaal van 2023 vergeleken met een jaar eerder een omzetstijging van 33,7 procent. Dit is onder andere te danken aan de toegenomen verkoop van elektrische voertuigen, het wegwerken van backorders en prijsstijgingen. Dit blijkt uit de laatste cijfers van het CBS.

Meer salaris CEO, minder koerswinst

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen