Nieuws

Must read: Rente stijgt harder dan verwacht

Dat vindt ook mevrouw Lagarde. Plus: Buffett was jarig, economisch momentum China vertraagt niet en een buy & hold-strategie is toch wel erg moeilijk.

Beren spotten in Jackson Hole
Bij de bijeenkomst van centrale banken in het Amerikaanse Jackson Hole werd duidelijk dat de rente in de VS voorlopig niet naar beneden gaat, aldus Edin Mujagic. En Lagarde hield er misschien wel haar beste praatje ooit.

Big 7 groter dan alle aandelen uit Frankrijk, Japan, VK en China
De zeven grootste Amerikaanse beursfondsen zijn samen meer waard dan alle Franse, Britse, Chinese en Japanse aandelen uit de MSCI ACWI bij elkaar. Dit en meer leuke feitjes, staan in de Equity Lens van Schroders.

Economisch momentum China vertraagt niet
Hoewel uit de macrocijfers van juli bleek dat de economische groeivooruitzichten in China niet positief zijn, is het volgens beleggingsexperts Jenny Zeng en Ze Yi Ang van Allianz Global Investors belangrijk om verder dan de krantenkoppen te kijken.

Grafiek van Daalder: pure winst voor de belegger
In de Grafiek van Daalder behandelt beleggingsstrateeg Lukas Daalder van BlackRock elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: dalende ETF-kosten.

U zoekt dividendtoppers?
Analisten van Morningstar hebben drie aantrekkelijk gewaardeerde Amerikaanse dividendaandelen geselecteerd voor de lange termijn. Overigens hebben dividendbeleggers over het uitgekeerde dividend weinig te klagen. In het tweede kwartaal steeg dat met gemiddeld 10%, mede geholpen door de riante uitbetalingen van Europese banken en autobouwers.

Buy and hold is moeilijk

Buffett was jarig

Veel harder dan verwacht

Blijven stimuleren

Concurrentie neemt toe

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen