Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit
Nieuws

AllianzGI lanceert nieuw Global Sustainability/SRI Equity team

Giles Money zal in augustus bij AllianzGI beginnen als hoofd van het nieuwe Global Sustainability/SRI Equity-team. De benoeming onderstreept de ambities van AllianzGI op het gebied van duurzaam beleggen.

De toonaangevende actieve vermogensbeheerder AllianzGI richt een nieuw, specifiek Global Sustainability/SRI Equity-team op om het competitieve aandelenaanbod verder te verbeteren. Hoewel de onderneming al een aantal artikel 8- en artikel 6-producten aanbiedt, zal het nieuwe team zich volledig toeleggen op duurzame en verantwoorde beleggingen.

Het team zal worden geleid door Giles Money, die in augustus 2023 bij AllianzGI begint. Giles Money heeft 18 jaar beleggingservaring met een sterke focus op duurzaam beleggen. Hij komt van J Safra Sarasin Asset Management & Sarasin and Partners, waar hij twee vlaggenschipfondsen (Global Equity en Global Thematic) beheerde.

Giles Money
Giles Money van AllianzGI

Bij zijn benoeming zal Giles Money het succesvolle investeringspartnerschap hervatten met Alex Bibani, die vorig jaar bij AllianzGI in dienst kwam.

Samenwerking is key

Van het Global Sustainability/SRI equity-team wordt verwacht dat het nauw samenwerkt met het Thematic Equity-team onder leiding van Andreas Fruschki, dat een reeks SDG-gerelateerde beleggingen heeft opgezet.

"Ik heb het geluk gehad om twee keer eerder met Giles te werken en ken zijn kwaliteit als belegger dus uit de eerste hand. Ik ben verheugd hem te verwelkomen bij AllianzGI om het nieuwe team te leiden nu we steeds meer nadruk leggen op duurzame beleggingsmogelijkheden voor onze diverse klanten. Ik ben ervan overtuigd dat het team op zijn eigen manier een succes zal zijn, complementair aan andere teams met verschillende stijlen, en positief zal bijdragen aan het delen van beleggingsideeën over het hele platform”, zegt Virginie Maisonneuve, Global Chief Investment Officer (CIO) Equity en Managing Director bij AllianzGI.

Over AllianzGI

Allianz Global Investors is een toonaangevende actieve vermogensbeheerder die wereldwijd per 31 maart 2023 514 miljard euro aan vermogen beheerde voor particulieren, families en instellingen. Door actief en op lange termijn te beleggen, wil AllianzGI voor zijn cliënten in elke fase toegevoegde waarde creëren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie