Nieuws

Recessievrees en volatiliteitsangst sturen ETF-beleggers

ETF-beleggers kochten afgelopen maand volgens Amundi AM vooral obligaties, kortlopend of langlopend. Voor aandelen, normaliter het belangrijkste ETF-domein, was minder interesse.

In maart werd er voor 46,1 miljard euro in wereldwijde ETFs belegd. Dit was meer dan in de voorgaande maand, maar nog altijd minder dan gemiddeld, zo blijkt uit het meest recente ETF Market Flows rapport van Amundi.

Beleggers gaven de voorkeur aan obligaties met een kapitaalinstroom ter waarde van 32,9 miljard euro. Slechts 9,6 miljard euro werd gealloceerd naar aandelen.

De twee populairste categorieën waren langlopende staatsobligaties en ultrakorte obligaties. In maart staken beleggers ongeveer 8 miljard euro in beide categorieën. De aanzienlijke allocatie naar obligatie-ETF’s met een korte looptijd wijst erop dat de een deel van de beleggers nerveus blijft over de volatiliteit van fixed income. De populariteit van staatsobligaties toont aan dat andere beleggers nerveus zijn over het risico van een recessie.

ETF-beleggen blijft vooral een Amerikaanse aangelegenheid. Amerikaanse beleggers staken 32,6 miljard euro in ETF’s, tegenover 11,9 miljard euro in Europa en 1 miljard euro in Azië (APAC).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie