Nieuws

Samenwerking iShares en Bloomberg

BlackRock en Bloomberg maken hun samenwerking bekend op het gebied van informatieverstrekking over ETF’s.

BlackRock en Bloomberg maken hun samenwerking bekend op het gebied van informatieverstrekking over ETF’s. Samen komen ze met de eerste consolidated view voor Europese iShares Exchange Traded Funds. Doel ervan is om de liquiditeit en transparantie bij de handel in ETF’s te verhogen.

Een consolidated view biedt beleggers een overzicht van de beste bied of laat prijzen en waar de liquiditeit te vinden is. In het verleden moesten de beleggers hun eigen informatie opzoeken door allerlei tickers op te zoeken. Deze informatie over de handel in ETF’s biedt Bloomberg nu overzichtelijk en gecombineerd aan.

Bloomberg maakt daarbij gebruik van de Europese Composite tickers, die zijn samengesteld met data over volume en handel van over-the-counter en beursgenoteerde ETF’s van iShares. Het persbericht meldt dat de data komt van 22 plaatsen in Europa waar in de ETF’s gehandeld wordt.

Volgens Leland Clemans van iShares draagt dit 'unieke overzicht van ETF-volumes' bij aan de transparantie. Paul Zammit van Bloomberg vult aan, dat beleggers al langere tijd vroegen om een geconsolideerde informatiebron te creëren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alles over de rente