Nieuws

Must read: Het grote probleem met buy & hold

Plus: huizenmarkt is wel/niet robuust, Van Lanschot Kempen mijdt risicovolle assets, lessen van SVB en Credit Suisse, de jaarbrief van Larry Fink, en meer.

Wie is er bang voor een crash van de huizenmarkt?
JP Morgan AM is relatief optimistisch over de woningmarkt. De prijzen zullen wel nog iets omlaag moeten om een nieuw evenwicht te bereiken tussen netto-inkomens en huizenprijzen. Het grootste gevaar is als een huizencrisis verandert in een financiële crisis, zoals in 2008 gebeurde.

Duurzame energie: meer groei maar ook meer risico's
Infrastructuuranalist Alex Leung bij UBS AM ziet grote kansen voor beleggers in de duurzame energiesector. Maar hij waarschuwt ook voor groeiende risico's. "Beleggers kunnen in de verleiding komen om al te optimistische veronderstellingen te maken."

Markt nog te positief over aandelen en high yield
Senior beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen presenteert zijn nieuwste outlook. Over aandelen en high yield blijft hij na een diepgaande analyse negatief. "We denken dat winsten verder onder druk komen te staan."

"Val van SVB legt systeemfouten bloot"
Het failliet van Silicon Valley Bank is meer dan alleen een bankfaillissement. Het is tekenend voor het falen van zowel de regulering als het monetair beleid, meent Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz.
Andere lessen? "SVB went too far out on the risk curve with other people's money. In the age of digital banking, and with a client base that was mostly involved in the technology space, their risk was acute, concentrated, and unraveled quickly: friends and tech-industry peers began texting, calling, worrying, sharing anxieties, etc...and then they just opened their phone app and pulled their money." Sterk en leuk geschreven verhaal.

Het grote probleem met buy and hold
"Even wonderful companies will decline eventually. They may prosper and reward you, and possibly even your descendants, for a long time. But they will not flourish forever. And there is no need to stick around for that." Hier is het verhaal.

Aandeelhouders raken alles kwijt?
De duikvlucht van Credit Suisse volgt op het afhaken van een belangrijke financier. Nu liggen er alleen nog moeilijke opties op tafel voor de Zwitserse bank, zegt Morningstar-analist Johann Scholtz.

Problemen Credit Suisse komen niet uit de lucht vallen

Inflatie is een blijvertje
Lees de nieuwste jaarbrief van Larry Fink van grootmacht BlackRock.

Pictet AM gaat voor EM-schuld

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Toch niets geleerd van de coronacrisis
Column van Rabo-econoom Hugo Erken: "De coronacrisis zelf mis ik niet, maar ik vind het wel jammer dat we de crisis niet hebben aangegrepen om ons gedrag duurzaam te veranderen."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie