Nieuws

Must read: Wordt 3,75% de ECB-rentegrens?

Wat zou de maximale rente zijn? Plus: Amerikaanse banken in de problemen, loopt de Duitse inflatie uit de hand en Powell heeft last van nachtmerries.

Fed: ideaal scenario wordt nachtmerrie
Die zachte landing kunnen beleggers wel vergeten. De rente moet in de VS flink omhoog om de economie af te remmen. Maar misschien brengen de cijfers van vanmiddag of dinsdag nog verlichting, schrijft Edin Mujagic. 

Waterbeheer is voor elke belegger belangrijk
Iedereen weet inmiddels hoe belangrijk het is zuinig om te gaan met onze zoetwatervoorraden. Dat geldt ook voor beleggers. AXA IM legt uit hoe zij de risico's en kansen van waterstress in kaart brengen.

Grafiek van Daalder: Duitse inflatie loopt uit de hand?
In de Grafiek van Daalder behandelt beleggingsstrateeg Lukas Daalder van BlackRock elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: Oplopende Duitse inflatieverwachtingen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Jammer dat er zo weinig zon is

Amerikaanse bankproblemen

Wordt dit de top?

Waar u niet in belegt is net zo belangrijk
Het gaat bij beleggen niet alleen om de juiste aandelen en obligaties kiezen, het gaat er ook om de juiste aandelen en obligaties te mijden. Dat levert misschien wel meer op.

Cash is geen trash meer
Waarom oplopende rentestanden cash weer interessant maakt

Uitsmijter van de week: deze is altijd leuk en bruikbaar

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie