Nieuws

Must read: Pensioenproblemen

Verhaal van de dag is wel het pensioenschandaal bij DSM. Plus: India groeit heel hard, Waterland haalt gemakkelijk geld op en zo slecht was 2022.

Wirtschaftswunder China voorbij
Bij de demografische, technologische en productiviteitsgroei is de rek in China eruit. Beleggen in China gaat met meer risico’s gepaard kan gaan dan in het verleden, aldus Edin Mujagic.

Grafiek van Daalder: Hoezo is de gasprijs laag!
In de Grafiek van Daalder behandelt beleggingsstrateeg Lukas Daalder van BlackRock elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: Het verschillende energieverbruik van Europese huishoudens.

Nederland temt Big Tech

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het gaat mooi gelijk op.

De groei van de Indiase bevolking is tamelijk scary

Het is dus crisis in de commerciële vastgoedmarkt

Langste daling

Zo slecht was het jaar dus

Waterland haalt nieuw geld op
De Nederlandse investeringsmaatschappij Waterland heeft €4 mrd opgehaald om bedrijven mee te kopen. €3,5 mrd gaat naar het negende fonds, dat daarmee het grootste fonds ooit van Waterland wordt.

Ojee

Nederlandse investeringen gestegen
De investeringen in materiële vaste activa zijn in november gestegen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het volume van de investeringen steeg in november met 3,1%, na een stijging van 3,5% in oktober en 5% in september.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie