Nieuws

Must read: De markt kan meer (renteverhogingen) aan

JP Morgan denkt dat de markt veel sterker is dan beleggers denken. En ABP koopt toch fossiel, de ECB zal maar twee keer extra verhogen en de vorderingen van het infraproject van China.

Demografische effecten op rente en aandelenrendement
Demografie heeft op de korte termijn geen invloed op de dagelijkse beslommeringen op de beurs, maar op de lange termijn wel. Aegon AM gaat op onderzoek uit en ziet gemixte signalen bij de rente. De aandelenrendementen in EM zullen minder florissant worden.

Grafiek van Daalder: Europese aandelen doen het beter
In de Grafiek van Daalder behandelt Lukas Daalder, beleggingsstrateeg van BlackRock, elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: de opmerkelijke outperformance van Europese aandelen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Hoe dan?

Vorderingen China
Hoe gaat het met het Belt and Road-initiatief van China

Spaargeld

Wat is het nou?

Wat als de Fed de rente toch verder verhoogt?
De aandelen- en oblogatiemarkten kunnen veel meer aan dan beleggers denken, schat JP Morgan in

Dit zal de ECB doen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie