Nieuws

Must read: De vele problemen van de techsector

Plus: vijf belangrijke langetermijntrends, verschillende verwachtingen van 2023, ondergang FTX was een misdaad, schuld NL burger is prima houdbaar, en meer.

Vijf belangrijke trends veranderen de markten
“Beurscommentatoren hebben de afgelopen maanden vooral gewezen op de rotatie van groei naar waarde, maar wij vinden dat te beperkt. We zien namelijk meerdere langetermijntrends die de komende decennia bepalend voor de markten kunnen zijn”, schrijft Feike Goudsmit van Capital Group in een nieuwe uitgebreide column.

2023 wordt het jaar van herstel
Renco van Schie van Valuedge is positief over 2023 en verder, want obligaties genereren weer inkomen en aandelen zijn nu goedkoper dan in de afgelopen jaren.

Nee, beleggers moeten rekening houden met een harde landing
UBS AM ziet zoveel onzekerheden dat het niet verder wil kijken dan een paar maanden. Mogelijk dat een heropening van China de neerwaartse druk van verdere Amerikaanse renteverhogingen kan compenseren.

2023 biedt vooral beleggingskansen in Europa en China
In de outlook voor 2023 is DWS met name optimistisch over Europese aandelen, Europese bedrijfsobligaties, Chinese aandelen, vastgoed en beleggingen in infrastructuur.

De Napoleons van Big Tech
Beleggers zouden een premie moeten vragen om het risico te dekken dat een sterondernemer een ik-zuchtige dictator wordt, die kostbaar geld verbrandt.

Ondergang FTX was een misdaad, geen ongeluk
"Sam Bankman-Fried is a con man and fraudster of historic proportions." Lees de column van David Z. Morris. waarin alle strafbare feiten op een rij worden gezet.

Decemberrally?
Martine Hafkamp: "Natuurlijk zijn de rentes hoger dan pakweg twaalf maanden geleden, maar in absolute percentages zijn ze nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Daar komt voor beleggers dus niet de sjeu vandaan. Veel aantrekkelijker is het om te (blijven) beleggen in aandelen van bedrijven die over voldoende pricing power beschikken om de hogere kosten door te berekenen." Lees de column.

Dure techsector wordt stevig getest
Roger McNamee in een bijdrage aan Project Syndicate: "Russia’s invasion of Ukraine will likely be remembered as the event that ushered in a new economic era, with interest rates, inflation, geopolitical tensions, and instability at significantly higher levels than in the past decade. The new conditions will leave the tech industry particularly vulnerable."

Niet dat Tech er zo lekker bijligt

Koopkracht daalt ondanks prijsplafond energie

Hedgefondsen verheugen zich op een volatiel 2023
Vermogensbeheerder MPG verwacht op basis van een onderzoek onder institutionele beleggers dat die meer gaan beleggen in arbitragehedgefondsen. Hoe meer volatiliteit, hoe beter.

Schuld Nederlandse burger is hoog maar in huidig renteklimaat prima betaalbaar

Sterke particuliere vraag naar goud zet prijs niet hoger

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie