Nieuws

Must read: Energie en tech moeten het in 2023 doen

Plus: Aegon AM blikt optimistisch vooruit, rally stopt weer na de jaarwisseling, beleggen is vooral geduld hebben, het einde van bitcoin, en méér.

De optimistische outlook van Aegon AM
Bij Aegon AM wordt tamelijk positief vooruitgekeken. De economie landt zacht, de inflatie daalt op middellange termijn naar 2,5%, waarderingen zijn gedaald. "Het is nu een goed moment om in de markt te stappen."

"Deze rally stopt na de jaarwisseling"
Sinds een maand of twee hebben Europese aandelen de wind in de rug, maar econoom Steven Bell van Columbia Threadneedle verwacht dat de koersen na de jaarwisseling opnieuw pas op de plaats moeten maken.

De eerste zwaluwen?
Jan Bouius van Fintessa toont zich optimistisch.

Geduld is een schone zaak
Nick Maggiulli rekent ook nog eens voor wat beleggingen op de lange termijn kunnen opleveren. Wachten loont.

Nederland 12e op ESG-ranglijst van Candriam
Candriam heeft een nieuwe ESG-ranglijst opgesteld met topposities voor EU-landen, terwijl de VS niet verder komt dan de middenmoot. De winnaar is Denemarken. Nederland staat twaalfde.

Het verwachte Amerikaanse rentepad

Energie- en techsector zijn mogelijke groeibriljanten in 2023
De beleggersafdeling van ING heeft zijn visie over 2023 gepresenteerd. Bob Homan en Simon Wiersma van het Investment Office van de bank laten in een podcast hun licht schijnen over het aankomende beursjaar.
Lees ook: de vier favoriete aandelensectoren van State Street SPDR ETF's.

Handel 's nachts!

Daar komt India
De Indiase economie zou de nummer drie kunnen zijn in 2030, voor Duitsland en Japan, aldus CNBC.

Hoezo een digitale euro?
Er ligt nog geen concreet plan, maar er is nu al heel veel ophef en debat over: de digitale euro. Wat houdt die digitale euro precies in en waar gaan de zorgen over? Vijf vragen en antwoorden. RTL Z bericht.

U zoekt dividend?

Bitcoin heeft het beste gehad?

In dit kader

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Duurzaam beleggen in onrustige beurstijden
De energiecrisis, oplopende inflatie en hevige recessie-angst hebben duurzame beleggers dit jaar harder geraakt dan beleggers die minder oog hebben voor uitmuntende ESG-scores. Dat is echter geen reden om nu te twijfelen aan de duurzame beleggingsthese. Integendeel, zo blijkt uit het nieuwste ESG e-magazine van IEX Profs.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie