Nieuws

Must Read: lees 'm maar liever niet

Ondertussen in Griekenland (1), (2) en (3), Ondertussen in Rome, Ondertussen in Madrid, onder... hallo, bent u er nog?

Ondertussen in Griekenland (1), (2) en (3), Ondertussen in Rome, Ondertussen in Madrid, onder... hallo, bent u er nog?

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 staat nog net boven de 160, op 160,64. Het rendement voor het jaar 2012 staat daarmee op +5,71%.

Ondertussen in Athene (1)
Goed, de Griekse onderhandelingen zijn geploft nadat Gyros Wilderopoulos de stekker eruit getrokken heeft. De Griekse euro-exit staat nu weer met chocoletters in alle financiële media bovenaan. Niet ideaal, maar ook niet fataal, denkt Bloomberg.

Ondertussen in Athene (2)
Griekse aandelen slaan een bodem in de x-as. Banken dalen 4 tot 10%. Het land zit volgens Business Insider binnen een paar weken zonder cash (in welke valuta dan ook).

Ondertussen in Athene (3)
De centrale bankiers – die mannen de de redding van Griekenland zo noodzakelijk vonden dat ze zakken met nullen boven Athne uitscvhudden – halen ondertussen de schouders op. Europa kan best zonder Grieken. Griekenland? Waar ligt dat eigenlijk?

Ondertussen in Madrid (en Rome)
Vergeet Griekenland, de financiële markten zijn bezig Spanje en Italië te testen. De rente van die landen loopt vanmorgen op. Spanje zit alweer net boven de 6%, Italië schurkt er heel dicht tegenaan.

Als de Grieken gaan
Als de Grieken de euro achter zich laten, wat dan? Financial Times behandelt zes prangende vragen rond dat scenario voor als u het echt wilt weten.

Draghi doet een Ponzi
Doemdenkblog ZeroHedge ziet de übermegaPonzi in werking treden. Via Lukas Daalder.

 

Daar gaat de euro
De euro noteert ondertussen op het laagste niveau sinds vier maanden. Zuid-Europese spanning begint zijn tol te eisen.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Vastgoed