Nieuws

Must read: Saaie aandelen zijn mooie aandelen

Plus: passief heeft niet langer de voorkeur, beleg als een duif, dit is het beste instapmoment sinds 2010, beleggers mijden tech, en méér.

Nieuw! De Zwarte Neushoorn-obligatie
Investeren in het ASN Biodiversiteitsfonds betekent ook beleggen in ’s werelds eerste obligatie voor het behoud en de bescherming van bedreigde diersoorten en hun omgeving.

Instituten verliezen hun voorkeur voor passief
De laatste tien jaar was er bij institutionele beleggers een duidelijke trendverschuiving zichtbaar van actieve naar passieve fondsen. Die trend is nu gebroken, zo blijkt uit een enquête van bfinance.

Grafiek van Daalder: het positieve effect van de Amerikaanse midterms
In de Grafiek van Daalder behandelt beleggingsstrateeg Lukas Daalder van BlackRock elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: het positieve beleggingseffect van de Amerikaanse midterms.

Must read voor echte duurzame beleggers

Saaie aandelen zijn mooie aandelen
Ben Carlson: "You need the boring stuff as a ballast in your portfolio because the boring stuff always comes back in style. When the boring stuff doesn’t work it usually means underperformance. When the exciting stuff doesn’t work, you can lose all of your money." Heerlijke column.

Beleg als een duif
Rubin Miller: "Humans are gifted with imagination, but wondering has its downsides. Investors are better off behaving like pigeons...perceptive, and predictable. But also painstakingly unremarkable and unimaginative." Sterk verhaal.

De oorlog in Oekraïne moet stoppen

"Dit is het beste instapmoment sinds 2010"
Door al het negatieve nieuws zouden we bijna kopschuw worden, maar alle doemscenario’s ten spijt komt J.P. Morgan Asset Management met een 'bizar' optimistische kijk op aandelen.

Grote ontslaggolf bij big tech
Het is onrustig bij de grootste techbedrijven ter wereld. Van Amazon tot Twitter: ze ontslaan hun werknemers met duizenden tegelijk. In een paar weken tijd hebben zo'n 120.000 mensen te horen gekregen dat ze hun biezen kunnen pakken. Wat is er aan de hand in de sector waar groei jarenlang de norm was? RTL Z bericht.

In dit kader: beleggers zijn zwaar onderwogen in tech

Stijging Amerikaanse aandelen geeft valse hoop
BlackRock verbaast zich over de recente stijging van Amerikaanse aandelen, want van enige winstgroei is niet langer sprake. Desondanks ziet 's werelds grootste vermogensbeheerder mooie kansen in een aantal sectoren.

Chinees zero-Covidbeleid blijkt weinig effectief

Veiliger beleggen in crypto's
(voor zover dat mogelijk is natuurlijk)

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Duurzaam beleggen in onrustige beurstijden
De energiecrisis, oplopende inflatie en hevige recessie-angst hebben duurzame beleggers dit jaar harder geraakt dan beleggers die minder oog hebben voor uitmuntende ESG-scores. Dat is echter geen reden om nu te twijfelen aan de duurzame beleggingsthese. Integendeel. zo blijkt uit het nieuwste ESG E-magazine van IEX Profs.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen