Nieuws

Must read: nieuwe records omhoog

De Amerikaanse inflatie was lager dan verwacht, dus beleggers zijn blij. Plus: Charlie Munger heeft een droombaan en de dollar onder druk.

Aegon AM: Energie en ESG blijven centrale thema's
Aegon AM probeert alle kortetermijncrises weg te denken om zo een heldere blik te krijgen op het beleggingsklimaat over een langere periode. Energie en ESG blijven centrale thema's. Vooruitzicht voor aandelen zijn goed. Inflatie blijft moeilijk te voorspellen.

Van capitulatie is nog geen sprake
Het is volgens Christian Schmitt, senior portfoliomanager bij Ethenea, goed mogelijk dat de huidige marktcyclus uitbodemt zonder te kapseizen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Lekker dagje

Droombaan

Geen goed kwartaal

Dollar onder druk

10 redenen dat ESG blijft
Morningstar zet 10 redenen op een rij waarom duurzaam beleggen een blijvertje is

De beste bedrijven voor vrouwen
Forbes heeft een lijstje gemaakt van de meest vrouwvriendelijke bedrijven

Duurzaam beleggen in onrustige beurstijden
De energiecrisis, oplopende inflatie en hevige recessie-angst hebben duurzame beleggers dit jaar harder geraakt dan beleggers die minder oog hebben voor uitmuntende ESG-scores. Dat is echter geen reden om nu te twijfelen aan de duurzame beleggingsthese. Integendeel. zo blijkt uit het nieuwste ESG E-magazine van IEX Profs.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie