Nieuws

Must read: zo moet het niet...

De nieuwe Britse premier verknalt de economie. Plus: een Italiaanse schuldencrisis kan er ook nog wel bij, liever geen high yield-obligaties en Azië is de coronadip voorbij.

"De Fed is krankzinnig geworden"
Het is prima dat de Fed de rente heeft verhoogd, maar de Amerikaanse centrale bank dreigt nu volledig door te draaien en de welvaart van miljoenen mensen op het spel te zetten. Het wordt de hoogste tijd dat de Fed stopt met renteverhogingen, aldus Ben Carlson.

Eerste hulp in moeilijke beurstijden
Oplopende inflatie, stijgende rente, recessie-angst en de energiecrisis domineren het economische nieuws en dat is terug te zien in de marktvolatiliteit. Managing director David Agie de Selsaeten van J.P. Morgan Private Bank in Amsterdam, biedt onzekere beleggers troost, hulp en enige zekerheid.

Dr. Koper is even de weg kwijt
De koperprijs is dit jaar al bijna 20% gedaald en bijna 30% ten opzichte van de piek in maart. Dat duidt volgens Patrick Greene en Christopher Jeffery van LGIM op recessie-angst én een snellere groei van het aanbod dit jaar en volgend jaar. "Maar op langere termijn zullen de koperprijzen echter weer stijgen door de groene transitie."

Pijn beursdaling raakt Amerikaanse consumentenuitgaven

Ondertussen in Azië

Vincent Juvyns van J.P. Morgan AM  is positief over obligaties

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Ondanks hoge yield willen beleggers geen high yield-obligaties

Kan er ook nog wel bij...

Goeie

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie