Nieuws

Must read: BlackRock, 's werelds grootste, is er niet gerust op

Plus: obligaties weer aantrekkelijk, hoge inflatie erger dan hoge rente, 12 goedkoopste techaandelen, olieprijs terug naar 100 dollar, en meer.

Sterk gestegen rentes bieden prima instapmoment
Mike Gitlin, hoofd vastrentende waarden bij Capital Group, is positief gestemd over tal van obligatiecategorieën, zoals investment grade, high hield en EMD . "Bij de huidige rente suggereert de geschiedenis hogere totaalrendementen in de komende paar jaar."

Inflatie raakt aandelen harder dan hogere rente
Ben Carlson adviseert aandelenbeleggers vooral naar de inflatie te kijken. Mocht die terugzakken richting 2%, dan is dat veel belangrijker dan wat de rente dan doet.

Smallcaps presteren goed bij hoge inflatie en stijgende rente
Volgens Curt Organt, portfoliomanager Amerikaanse smalcaps bij T. Rowe Price, is het nu een prima moment om een positie op te bouwen in Amerikaanse kleine bedrijven. Zijn argumenten zijn overtuigend.

BlackRock rekent niet op een zachte landing
Dus koopt even geen aandelen uit de volwassen markten.

De 12 goedkoopste techaandelen 
Volgens Morningstar. Bekend zijn de meeste namen niet. Oranje boven?

Olieprijs weer terug maar 100 dollar?
In de loop van de zomer zakte de vraag naar olie in en daalde de prijs, maar dat kan nog voor het einde van het jaar weer helemaal anders zijn. Een prijs van meer dan 100 dollar per vat is goed mogelijk, denkt Natasha Kaneva, hoofd grondstoffenstrategie bij J.P. Morgan. Vanochtend daalt Brent met bijna 2% tot bijna 83 dollar de vat.

IMF en Moody's negatief over Britse belastingverlagingen
“A sustained confidence shock arising from market concerns over the credibility of the government’s fiscal strategy that resulted in structurally higher funding costs could more permanently weaken the UK’s debt affordability." CNBC brengt het verhaal.

Beleggen in (tech)aandelen is risico nemen
Resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Biedt dit enig houvast?

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Wie is de grootste?
In het afgelopen jaar is het balanstotaal bij negen van de twaalf grootste banken van Nederland toegenomen. De top drie van Nederlands grootste banken kent geen verrassingen: ING, Rabobank en ABN AMRO zijn met afstand de drie grootste banken van Nederland.

Cartoon van de dag

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen