Nieuws

Must Read: meimaand, obligatiemaand

Indexproducten slecht voor spreiding, Buy Bonds in May, 1 miljard uitstroom bij MAN, ECB zit zonder munitie en Sell dit jaar niet in May.

Indexproducten slecht voor spreiding, Buy Bonds in May, 1 miljard uitstroom bij MAN, ECB zit zonder munitie en Sell dit jaar niet in May.

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 163,20 en dat betekent een rendement van +7,40% voor 2012. Het gros van dat rendement stamt wel uit januari en februari.

Spreiden werkt nog steeds
De mening over het spreiden van een portefeuille lopen nog altijd uiteen. Morningstar kiest de kant van de spreiders. Daarnaast signaleert het een trend: hoe groter het marktaandeel van passieve (index-)producten, hoe hoger de onderlinge correlatie binnen assets. Best lgisch.

Buy Bonds in May
Sell  May, dat geldt alleen voor aandelen getuige de duizend-en-één onderzoeken. Maar is het een bon plan om met het vrijgekomen vermogen daarna obligaties te kopen in mei? EconompicData deed een mooie test met long aandelen van november tot en met april en long Treasuries van mei tot en met oktober.

Sell dit jaar niet in May
Sell in May werkt, lieten we vorige week al in de MustRead zien. Maar blogger Barry Ritholtz heeft becijferd dat het fenomeen in de regel niet opgaat in verkiezingsjaren. Om het ingewikkeld te houden. Dan behoren de zomermaanden juist tot de beste beursmaanden.

Dure, slimme jongens
Vast item in MustRead: de hedgefundfees. Dit keer met bewegend beeld achter de link. Hamvraag: hebben die slimme jongens van het slimme geld eigenlijk wel toegevoegde waarde?

Man, da’s pech, miljard weg
MAN Group, ’s werelds grootste beursgenoteerde hedgefundmanager rapporteert een netto-uitstroom van 1 miljard dollar in het eerste kwartaal. Klanten onttrokken 4,1 miljard uit fondsen, maar er stroomde 3,1 miljard nieuw geld in.

Cease Fire, ECB
De Europese Centrale Bank doet vandaag niets met de rente. Ten eerste wil de centrale bank rustig de impact van de twee rondes LTRO kunnen opmaken en ten tweede heeft de ECB geen munitie meer over, stelt cnbc.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Beleggen in 2018