Nieuws

Must read: Fed moet even chillen

Plus: Obligaties weer aantrekkelijk, pas op met aandelen, Fed moet chillen, beleggen in tijden van stagflatie, kabinet laat het afweten, en meer.

Bonds are back
Renco van Schie van Valuedge en Phil Michels van Pimco zijn het erover eens dat de sterke stijging van de rentes in de afgelopen maanden een heroverweging van beleggingen in obligaties rechtvaardigt. “De wereldwijde obligatie-index geeft bijna het dubbele rendement van de afgelopen 10 jaar. Een mogelijke afname van de inflatie kan het obligatierendement verder stuwen.”

Pas nog even op met aandelen!
Strengere centrale banken, zwakke inkoopmanagersindices en zorgen rond de Europese energiebevoorrading maken hoofdeconoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen onverminderd pessimistisch over aandelen.

Fed moet even chillen
Nu de inflatieverwachtingen wat afkoelen, kan de Amerikaanse centrale bank beter even een adempauze inlassen wat betreft de renteverhogingen. Het zou onverantwoordelijk zijn als de Fed de werkloosheid nog verder laat oplopen. Dat stelt de vooraanstaande econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz in een opiniestuk op Project Syndicate.
Vanavond om 8 zullen we weten of de Fed de rente met drie kwartjes of 100 basispunten verhoogt. Hier is de analyse van CNBC. "Fed expected to hike rates by three-quarters of a point again, but its forecast may matter most."

Amerikaanse stagflatie is onafwendbaar
Dat zegt Mohamed El-Erian. Yahoo Finance heeft in datzelfde verhaal nog twee dividendaandelen in de aanbieding die in het voorspelde economische klimaat overeind moeten blijven.

Dus aandelen zijn nog altijd te duur?

Waardering Europese aandelen rap omlaag
Dat heeft natuurlijk een reden. Gelukkig zijn er volgens Geoffroy Goenen van Candriam nog bright spots.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Banken & cryptovaluta
Op dit moment hebben zo’n driehonderd miljoen mensen wereldwijd cryptovaluta in hun bezit en worden pinautomaten in sommige landen voorbereid om betalingen met cryptovaluta te kunnen verwerken. Ook onze banken moeten stappen zetten om zich voor te bereiden op het nieuwe normaal in betalingen. Hoe doen ze dat?

Bitcoin heeft betere tijden gekend

Waar haalt de overheid de koopkrachtsteun vandaan?
Om huishoudens te hulp te schieten, trekt het kabinet volgend jaar maar liefst 17,2 miljard euro extra uit. Dat geld moet natuurlijk wel ergens vandaan komen. RTL Z bericht.

Op andere terreinen is het kabinet de regie een beetje kwijt

De Nederlandse consument is het vertrouwen compleet verloren

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen