Nieuws

Must read: Het grote probleem met uitstappen

Plus: De wereld schreeuwt om nieuwe infrastructuur, het succes van Buffett verklaard, hoezo horrorwinter, globalisering gaat gewoon verder, en meer.

De wereld schreeuwt om nieuwe infrastructuur
Volgens Thomas van der Meij van Van Lanschot Kempen bieden beursgenoteerde infrastructuurbedrijven investeerders een eenvoudige manier om te kunnen profiteren van een aantal megatrends, zoals de koolstofarme transitie, digitalisering en globalisering. By the way, dit jaar staat infra op plus 15%.

Perfect instapmoment voor obligaties
De obligatiemarkt is geraakt door een perfecte storm. Het ergste is echter voorbij. Een veel beter instapmoment komt er niet, zegt Flavio Carpenzano van Capital Group.

De bloeiende high yieldmarkt. Not

Hoe meer democratie, hoe hoger de rendementen
Een goed functionerende democratie is positief voor het rendement op aandelen. Bewijzen te over. Eerst even lezen als u overweegt met veel geld in bijvoorbeeld China te stappen, waar de aandeelhoudersbelangen, net als in andere dictaturen, niet bovenaan staan.

Europese bedrijven hebben een groot concurrentienadeel

Uitstapen is reuze gemakkelijk
Opnieuw instappen niet. "Unfortunately, for those investors who sell and get out of the market just until things become clear again, there is never an all clear signal that will let them know it is safe to buy again." Sterk verhaal.

Aandelenwaarderingen liggen wel steeds lager

10 redenen waarom Buffett zo succesvol is
Sinds Warren Buffett in 1965 CEO werd van Berkshire Hathaway, heeft hij aandeelhouders een rendement van meer dan 3.600.000% bezorgd. Dat heeft deels te maken met tijd in de markt en deels met zijn eenvoudige en transparante beleggingsstrategie, die terugkijkend zo'n 20% rendement per jaar heeft gegenereerd.

Horrorwinter?
Jan-Willem Nijkamp: "Europa is bezig overal alternatieven te vinden voor Russisch gas. Alternatieven die in veel gevallen voor langere duur kunnen blijken te voldoen (kernenergie, LNG, schone energie). Misschien is deze crisis wel een grote wake-up call voor een Europa dat de afgelopen decennia in slaap was gewiegd door lage energieprijzen. Misschien moet Europa eerst door een mindere periode heen voordat het weer beter wordt. Maar het hoeft geen horrorwinter te worden. We zijn met zijn allen zo op scherp gezet dat het ook wel eens mee zou kunnen gaan vallen." Goede column.

Verbetering biodiversiteit minstens zo belangrijk als strijd tegen de opwarming van de aarde

Bierbrouwers onder de loep
Hoe staan de drie grootste bierbrouwers ervoor nu we weer terug naar normaal zijn? Een analyse van Morningstar over de prestaties en de wereldwijde marktposities van Heineken, AB InBev en Carlsberg. "Slechts één van de drie is ondergewaardeerd."

Echt zo goedkoop?

Globalisering gaat gewoon verder
Ook al proberen sommige politici dat te verhinderen. Grzegorz W. Kolodko, voormalig minister van Financiën van Polen, in een column voor Project Syndicate.

Helaas is kortetermijnruis lastig te negeren

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Inflatie is net alcoholisme

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie