Nieuws

Must read: huidige beursrally is logisch

Plus: liberale hervormingen gewenst, tech begint aan nieuwe bullmarkt, goed nieuws van het inflatiefront, een gigantische groeimarkt, en méér.

Niks geen nieuw normaal, maar terug naar de jaren 70
Hoofdeconomen Gerwin Bell en Katharine Neiss van PGIM Fixed Income pleiten voor een terugkeer naar de liberale hervormingen van Carter, Thatcher en Kohl om de huidige aanbodproblemen op te lossen.

"Tech begint aan nieuwe bullmarkt"
Techaandelen zijn begonnen aan een nieuwe bullmarkt. Als we het verleden mogen geloven, dan kan die het begin zijn van geweldige koersstijgingen van wel 50% of meer. Luke Lango, analist bij InvestorPlace, schrijft over de dalende inflatietrend en de Nasdaq die zich technisch gezien in een nieuwe bullmarkt bevindt.

Martine Hafkamp begrijpt de huidige rally wel
"Misschien moeten beleggers zich eens afvragen of zo’n recessie persé slecht is voor de aandelenkoersen. Als die er komt zullen centrale bankiers namelijk eerder geneigd zijn de voet van de rem te halen. Als centrale bankiers de rente niet verder omhoog proberen te duwen haalt dat een deel van de druk van de aandelenkoersen af. Bovendien verdwijnen bij een economie die in recessie verkeert veel van de inflatoire krachten waar we nu mee te maken hebben." Hier is de column.

Maar pas op!

Goed nieuws van het inflatiefront

Hard gedaald, dus kansrijk
Raj Shant, portfoliospecialist bij Jennison Associates, ziet weer kansen in China, India en bij groeiaandelen.

Mooi voorbeeld van een groeimarkt

India moet wel hervormen
"Given its favorable demography, democratic polity, and large and diversified economy, India can in principle grow at 7% or higher for years to come. But the only route to such growth that remains open runs through structural reforms that the government has taken off the table." Lees het verhaal, gepubliceerd op Project Syndicate.

Zo ziet de huidige wereldwijde inkomensongelijkheid eruit

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Fondsbeleggers kopen weer obligaties

Kosteninflatie groot risico voor Unilever en Nestlé
Multinationals die massaproducten voor consumenten verkopen, beleven lastige tijden, alleen al vanwege de hoge inflatie. Zo ook Unilever. Maar dat beschikt over zoveel concurrentievoordelen dat het op termijn weer even hard kan gaan groeien als voorheen. Ook Nestlé functioneert nog behoorlijk goed. Maar de twee aandelen zijn geen koopje: hun beurskoers en hun Fair Value verschillen maar weinig van elkaar. Lees de analyse van Morningstar.

Oliebedrijven breken alle winstrecords
Acht van de grootste olie- en gasbedrijven ter wereld hebben in de afgelopen drie maanden gezamenlijk een duizelingwekkende nettowinst behaald van ruim 112 miljard dollar (110 miljard euro). Saudi Aramco is de grootste winstmachine. Hier werd in 91 dagen 48 miljard dollar verdiend. RTL Z bericht.

Het wordt een koude of dure winter

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie