Nieuws
Must read: Alle energie-aandelen staan op koop
Plus: Hopen op een zachte landing, aandelen EM hebben wel/niet het ergste gehad, Nederlandse recessie nadert, terug naar 1970, en meer.
Hopen op een zachte landing mag best
Voor centrale banken wordt het volgens Edin Mujagic een hele klus om de inflatie middels renteverhogingen naar beneden te krijgen. De kans op een harde landing is groot. Wat vertelt de geschiedenis?
PGIM wacht op signalen dat de inflatie daalt
Als de inflatie over zijn top is, ziet PGIM QS geweldige kansen voor EM-obligaties. De aandelenrisico's zijn hoog, maar het meeste slechte nieuws zit inmiddels wel in de koersen.
Niks mis met een gemiddeld aandelenrendement
Beleggen is vooral een kwestie van niet kijken en volhouden.
Campingrally krijgt vervolg
Beleggers hebben voldoende reden om het positieve sentiment te koesteren. Lees de column van Krist Plaizier.
Is 2022 1970?
Er zijn altijd wel een paar lijntjes te vinden die op elkaar passen.
Wachten tot niemand het meer ziet zitten
Sinds het begin van 2022 hebben aandelen uit de opkomende markten het pas echt beroerd gedaan. De stokoude Mark Mobius, die zich steeds meer ontpopt als een doemdenker, vreest vooral een verder stijgende rente. "Er is momenteel nog te veel hoop in de markt."
Maar hogere Amerikaanse rentes lokken geen nieuwe Aziëcrisis uit, aldus Hoe Ee Khor en Kimi Xu Jiang in een artikel voor Project Syndicate.
Lees ook: Aandelen EM voldoende afgestraft.
Normaliter is een omgekeerde rentecurve slecht nieuws
Oliebedrijven houden koopadvies
Dat is de mening van Bill Smead, chief investment officer van het gelijknamige Smead Capital Management. CNBC heeft het verhaal.
Koopwaardige duurzame energie-aandelen zijn wel schoner
Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).
Tja, een recessie is volgens ABN AMRO een onafwendbaar
Ook Rabobank heeft een analyse in de aanbieding.
Helaas, uw CO2-tegoed is niet toereikend
Het Zweedse bedrijf Doconomy heeft in samenwerking met Mastercard een creditcard ontwikkeld die de CO2-uitstoot van alle aankopen bijhoudt. De kaart – die de naam DO Black draagt – blokkeert verdere aankopen zodra de CO2-limiet wordt overschreden. Goed idee?
Europese inflatie ongelijk verdeeld
De inflatie slaat ongenadig hard toe in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Toch gaat het lang niet overal even hard. In de ons omringende landen stijgen de prijzen minder snel dan hier. Maar verder naar het oosten is het pas echt dramatisch, aldus RTL Z.