Nieuws

Must read: vastgoed doet het beter dan aandelen?

Plus: beleggers kopen terecht de dip, obligaties verslaan hedgefondsen, Fed in spagaat, gasprijs ontploft, en meer.

Beleggers kopen terecht de dip
Renco van Schie van Valuedge heeft geen last van recessie-angst. "Voor mij is het glas momenteel meer dan halfvol."

Het gros van de beleggingsanalisten staat er anders in

Negatieve particuliere beleggers geven positief signaal af

Want obligaties renderen beter dan hedgefondsen
Joachim Klement van het Britse Liberum haalt in zijn laatste column hard uit naar beleggingsadviseurs die pensioenfondsen overladen met hedgefondsen.

De bizarre prijsvorming van goud

Obligaties opkomende markten verkeren in een perfecte storm
MUFG analyseert EM in een 36 pagina's tellend rapport dat bijna helemaal uit grafieken bestaat. Zeer interessant!

Fed in spagaat
Martine Hafkamp: "Verdere inflatiebestrijding kan de economie een recessie in duwen. Maar als de Fed de inflatie laat voor wat het is om een mogelijke recessie te vermijden, zijn de poppen ook aan het dansen. Het lijkt een keuze tussen twee kwaden. De markten gaan vooralsnog uit van succesvolle inflatiebestrijding zonder dat daar een zware economische crisis op volgt." Goede column. Lees ook: Markt blij met Fed-besluit.

De ene centrale bank is de andere niet

The case voor herbalancering
Ben Carlson haalt er de beste en slechtste Amerikaanse beursjaren bij om sterk te pleiten voor een jaarlijkse herbalancering van de portefeuille.

Vastgoed doet het beter dan aandelen?
Joachim Klement over de subjectieve liefde van vermogenden voor stenen: "Apart from the real estate crash of 2007 to 2009, the majority of people said that equities were riskier than real estate, but real estate was more profitable than equities. But if you think about it, it will mean that by investing in real estate, you can systematically get higher returns for lower risk. Why bother with equities then?" IJzersterk verhaal.

China grootste slachtoffer deglobalisering
Dat waren de economische gloriejaren van China? "With the world beset by climate change, pandemics, and a shocking new war in Europe – to say nothing of mounting inequality and related social and political tensions – globalization’s defenses are in tatters. And China may well have the most to lose." Aldus Stephen Roach van Yale in een ingezonden stuk voor Project Syndicate.

Brexiteffect: handel met Ierland krijgt een boost

Op en neer stuiteren met bitcoin

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Het is hopen op een warme winter

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie