Nieuws

Must read: grote bedrijven stomen vrolijk door

Plus: markt euforisch over rentebesluit Fed, waarde-aandelen presteren helemaal niet minder, de zin en onzin van stablecoins, en méér.

Markt blij met Fed-besluit
Monetair econoom Edin Mujagic analyseert uitgebreid het laatste rentebesluit van de Fed. Hij begrijpt dat de markten euforisch reageerden. Én: Het zou hem niet verbazen als de Amerikaanse centrale bank in 2023 overgaat tot renteverlagingen. Ook Morningstar heeft een duidelijke mening.

Niet waarde-aandelen doen het slecht, maar waarde-indices
Waarde-aandelen hebben geen al te beste reputatie. Dat ligt voor een belangrijk deel aan het feit dat hun benchmarks verkeerd zijn samengesteld, aldus de Institutional Investor.

Kansen in high yield ondanks inflatie- en recessiegevaar
PGIM Fixed Income denkt dat er op middellange termijn binnen high yield-obligaties voldoende mogelijkheden zijn om waarde te creëren. "Het aantal wanbetalingen zal niet zo groot zijn als tijdens vorige recessies."

Opkomende markten: Inflatie is niet het probleem
"Exchange rate weakness in the face of a strong U.S. dollar is a bigger concern for Asia than inflation." dat zegt Taimur Baig, managing director van DBS Bank in Singapore tegen CNBC.

Nieuw opkoopprogramma ECB is giftig
"It is unclear why the European Central Bank has introduced a new asset-purchase instrument instead of using its existing Outright Monetary Transactions facility. By shielding countries from both market forces and political commitments, the Transmission Protection Instrument risks destabilizing European monetary union." Dat schrijven enkele economen voor Project Syndicate.

Europese bedrijven lijken geen last te hebben van energiecrisis en recessievrees

Ook de voedingsindustrie doet nog goede zaken
"Nu we afgelopen week de halfjaarcijfers hebben gezien van A-merkproducenten als Unilever (AS:ULVR), Danone (EPA:DANO) en Kraft Heinz (NASDAQ:KHC) lijkt één en ander wel mee te vallen", schrijft Krist Plaizier van Fintessa.

Maar wat als bestaande orders zijn weggewerkt?

Top 4 beleggingsboeken

Hard omhoog, hard omlaag
Het is een opmerkelijke rente-ontwikkeling. De Nederlandse tienjaars volgt op de voet.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

De zin en onzin van stablecoins

Neerlands duurzaamste verzekeraar is?
a.s.r. is door de Eerlijke Verzekeringswijzer benoemd tot de duurzaamste verzekeraar van Nederland. Een score van 89% was voor a.s.r. ruimschoots voldoende om bovenaan het klassement te eindigen. VGZ (78%) en Achmea (74%) eindigden respectievelijk op de tweede en derde plek.

Nederlandse inflatie stijgt verder
Het dagelijks leven is wederom flink duurder geworden. Uit de eerste cijfers over de maand juli blijkt dat de inflatie uitkomt op 11,6 procent. In juni was dat nog 9,9 procent. Het CBS heeft de cijfers.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie