Nieuws

Must read: Reken niet op lagere olie- en gasprijzen

Plus: Analisten lopen achter feiten aan, extreem sombere fondsmanagers, goud is een valuta, spreiden is echt beter, en méér.

Analisten lopen flink achter de feiten aan
De angst voor een recessie is overal voelbaar, maar op basis van de winstverwachtingen van analisten is er niets aan de hand. Dat is geen reden om optimistisch te zijn, want aandelenstrateeg Thomas Bucher van DWS verwacht de komende maanden grote neerwaartse bijstellingen van de winstprognoses. Slechts enkele sectoren zijn een uitzondering.

Fondsmanagers zijn voorzichtiger dan voorzichtig

Niets doen is het beste
Proberen te profiteren van neergaande markten middels tactische beslissingen is volgens Vanguard een bijzonder slecht idee. Vasthouden aan een goed gespreide portefeuille pakt bijna altijd beter uit. Opzienbarend verhaal.

Het gaat niet goed met de grootste vastgoedmarkt ter wereld

Beschouw goud als een valutabelegging
"Gold is one of those things that I feel better treating it as a currency and less of a commodity. You can argue fundamentally, and in business, that it is probably a commodity. And that’s fine. Strictly from a market analysis perspective, I’ve found that viewing it through the lens of a currency investor is the best way to approach Gold prices." Sterk verhaal.

Relevant nieuws voor aandeelhouders van Ahold

Wat doet Mario?
Mocht de Italiaanse premier Mario Draghi inderdaad aftreden dan betekent dat slecht nieuws voor Italiaanse obligaties, meldt CNBC.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Vooral de gasprijzen blijven hoog
Ook Jan-Willem Nijkamp van Fintessa heeft een mening over de olieprijs.

Het probleem met geconcentreerde aandelenportefeuilles
"Even at the decade horizon, just 47.7 percent of stocks outperformed one-month Treasury bills, just 49.2 percent had a positive lifetime holding period return, and the median lifetime return was -3.7 percent." Dat schrijft ETF-believer Larry Swedroe in een uitgebreid en rijk gedocumenteerd artikel.

Duurzame beleggingskansen in Japan

Daling huizenprijzen blijft nog even uit
Rabo-econoom Carola de Groot: "Voordat starters en middeninkomens kunnen profiteren van een aanzienlijk lager prijspeil op de huizenmarkt, is er dus nog een lange weg te gaan. En dan moeten ze in zo'n verslechterde economische omgeving wel hun baan weten te behouden." Lees de column.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie