Nieuws

DWS blijft optimistisch over risicovolle assets

Ondanks alle onzekerheden en tegenwinden is Stefan Kreuzkamp van DWS opmerkelijk optimistisch over de kansen van risicovolle assets.

Is het ergste inmiddels achter de rug of moeten beleggers zich wapenen tegen nieuwe tegenvallers? Door de vele onzekerheden vindt ook Stefan Kreuzkamp, beleggingsstrateeg bij DWS, het lastig om deze vraag goed te beantwoorden. Want hoe gaat het verder met de oorlog in Oekraïne, de coronasituatie in China en de stijgende inflatie?

Kreuzkamp: “Wat we wel kunnen voorspellen, is dat de volatiliteit op de aandelenmarkten heel hoog blijft, dat bedrijfsobligaties voorlopig nog wel onder druk staan en dat de ontwikkelende markten te maken krijgen met aanhoudende tegenwind."

Stefan Kreuzkamp

Daarnaast verwacht kreuzkamp dat de rendementen van de meeste risico-assets de komende twaalf maanden best goed zullen zijn. “Maar dan moet de situatie niet verder uit de hand lopen.” Kreuzkamp doelt daarmee vooral op een mogelijke recessie in de VS of Europa.

Fikse daling inflatie

Veel hangt volgens de beleggingsstrateeg af of belangrijke centrale banken als de Fed en ECB in staat zijn om de inflatie te beteugelen zonder de economische groei te veel te schaden.

DWS heeft de verwachting voor de wereldwijde economische groei voor dit jaar iets naar beneden gesteld, van 3,5% naar 3,3%. Voor dit jaar gaat DWS uit van een inflatie van 8,0% in de eurozone. In 2023 zal het levensonderhoud 3,3% duurder worden. Voor China zijn de inflatieverwachtingen van DWS overigens een stuk gematigder: 2,3% voor zowel dit als volgend jaar. Maar ja, daar loopt de economische groei de laatste maanden wel heel hard terug.

  • Lees de hele market outlook, getiteld Moderately optimistic baseline scenario, but very high uncertainty

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen