Nieuws

Must read: waar is de beursbodem?

Plus: nieuw dividendrecord, gemengde teams beleggen beter, de 4 ruiters van de beleggerscatastrofe, inflatieverwachtingen dalen, en méér.

Wereldwijde dividenden breken all-time record
Dividendbeleggers hebben over de ontvangen winstuitkeringen in het eerste kwartaal geen klagen. Die waren nog nooit zo hoog. Ook goed nieuws: volgens Janus Henderson blijft dividend een betrouwbare bron van inkomensgroei.

De vier ruiters van de beleggerscatastrofe
The four horsemen of the investor apocalypse zijn vier factoren die samen voor catastrofale beleggingsresultaten kunnen zorgen.

Gemengde teams beleggen beter
Amerikaanse fondsteams met ook vrouwen aan bood presteerden gemiddeld 38,9 basispunten beter dan mannenteams, zo blijkt uit onderzoek.
In dit kader: van de 69 biljoen dollar aan vermogen onder beheer is slechts 1,3% in beleggingshanden van mensen met kleur. Dat heeft ook te maken met de raciale voorkeuren van fondsselectors.

Huidige beursval in perspectief
Capital Group steekt beleggers die door de huidige beursonrust slecht kunnen slapen een hart onder de riem.

Beleggingsgrootheid wordt negatiever

Waar is de beursbodem?
Vier signalen om in de gaten te houden.

Dit is duidelijk een verkeerd signaal (hopelijk al ingeprijsd)

Wel positief: inflatieverwachtingen dalen

Helaas, spaarrentes zullen niet snel stijgen
De tijd van negatieve rentes loopt ten einde, zegt ECB-president Lagarde. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat de spaarrentes ook snel gaan stijgen, toont RTL Z in een korte beeldreportage.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Consument blijft eigen dure supermarkt nog trouw

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie